A londoni olimpia ihlette a számítógépes rajzversenyt


2012-03-12 18:42:23  | cikk: mo  | 


A londoni olimpia ihlette a számítógépes rajzversenyt főképe
A 2012-es londoni nyári olimpiai játékok volt a témája az idei számítógépes rajzversenynek, melyet már 14. alkalommal szervezett meg a Tarczy Lajos Általános Iskola. Sashalmi Tamásné, a verseny szervezője érdeklődésünkre elmondta, a megmérettetést idén kiterjesztették határainkon túlra is, hiszen az idei feladatokat nemcsak a pápai és környékbeli általános iskolások készítették el, hanem három külföldi település diákjai is, a hetényi testvériskola és a romániai Tuzla és Constanza településen működő testvériskolák tanulói. A 3-5. osztályosok számára meghirdetett versenyen Pápán összesen 28 diák, a külföldi intézményekben pedig további 24 tanuló ügyeskedett a számítógépek előtt. A londoni olimpia ihlette versenyfeladat lényege az volt, hogy a diákok a PAINT számítógépes program segítségével minél kreatívabb, ötletesebb, színesebb és természetesen a megadott kritériumoknak megfelelő, pontos rajzot készítsenek. A zsűri értékelte a sokszínűséget, az eszközhasználatot, az esztétikumot és a kreativitást. A számítógépes rajzversenyen nemcsak a program által felajánlott eszközöket kellett jól ismerni, de el kellett készíteni egy feliratot, majd a kész munkát el is kellett menteni egy adott mappába. A feladat elkészítésére 45 perc állt a diákok rendelkezésérére. A zsűri elnöke a Tarczy iskola informatika munkaközösségének vezetője, Zsuponicsné Bátyay Erzsébet, tagjai pedig a versenyben résztvevő tanulók felkészítő tanárai voltak - derült ki a megmérettetésen.  

Eredmények:
3. osztály
1.     Kovács Anna (Tarczy)
2.     Farkas Dorina (Tarczy)
3.     Tóth Anna Petra (Erkel)

4. osztály
1.     Góczán Gréta (Tarczy)
2.     Sághi Dániel (Tarczy)
3.     Érsek Attila (Csót)

5. osztály
1.     Babári Martin (Tarczy)
2.     Ivánfi Máté (Munkácsy)
3.     Steiner Katalin (Katolikus iskola)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!