Meg sem izzadt a Pápai Motax KC a Pécsbánya ellen


2012-03-11 20:56:00  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Meg sem izzadt a Pápai Motax KC a Pécsbánya ellen főképe
Könnyed idegenbeli győzelemmel hangolt a Pápai Motax KC a ma esti, Pécsbánya elleni bajnokira. Vajda Balázs csapata ugyanis múlt héten 28 pontos, 45-73-as győzelmet aratott a Kanizsa KKSE otthonában, amivel továbbra is őrzik vezető helyüket a tabellán. Túlzás lenne azt állítani, hogy mai ellenfelük ellen is komolyan melózniuk kellett volna ősszel kosarasainknak, az odavágóról ugyanis 72-93-as diadallal tértek haza. Hazai pályán a 12 csapatos NB II-es bajnokság 10. helyén álló pécsiek csak a tisztes helytállásban reménykedhettek, annál is inkább, mivel mindössze hat játékossal érkeztek meg a Városi Sportcsarnokba. A mieink a Bogdán, Viant, Sömenek, Vajda, Horváth ötössel a várakozásoknak megfelelően kezdtek, Viant duplája és Sömenek hármasa után Bogdán dobta be a ziccert, amivel pillanatok alatt 7-0 lett az állás. Az előnyt nem engedte ki a kezéből a hazai gárda, a vendégek távolról próbálkoztak, ám öt pontnál közelebb így sem kerültek, az első negyed végét kicsit elszórakoztuk, így 19-14 állt az eredményjelzőn. A második negyedet megint jól kezdték a fehér mezes hazaiak, főleg a védekezés javult fel, a megszerezett nyolc pontukra mindössze egy büntetővel válaszolt a Pécs, a vendégek mestere időt is kért (27-15). Ezt követően sem sok babér termett a Baranya megyeieknek, a második 10 perc hajrájában már 20 pont volt a különbség (41-21), Csapai elképesztő zsákolásaival a nagyszünetre megnyugtató volt az állás (49-24). A második félidőben is folytatódott az edzőmérkőzés hangulat, volt azért néhány szép pápai megmozdulás, a Pécsbánya képességeihez mérten mindent megtett, a hazaiaknál mindenki lehetőséghez jutott, 73-42 alakult ki a harmadik negyed végére. A záró felvonás már jutalomjátékot hozott a Pápai Motax KC-nak, és 98-62 arányban is teljesen megérdemelten gyűjtötték be szezonbéli 13. sikerüket.

Vajda Balázs: Jó hangulatú mérkőzésen vagyunk túl, amellett, hogy mindenki hozzá tudta tenni részfeladatát a meccshez, egy magabiztos győzelmet szereztünk. A bajnokság olyan periódusában vagyunk, ahol sorban jönnek a kötelező győzelmek, de nemsokára összecsapunk a megerősödött Szekszárddal, majd a bajnoki címért utazunk Szombathelyre és Zalaegerszegre.

Pápai Motax KC – Pécsbánya SE 98-62 (19-14, 30-10, 24-18, 25-20)

A pápaiakra két idegenbeli meccs vár a Szekszárd és a Tata otthonában, április 1-én a Siófok látogat a Városi Sportcsarnokba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!