Helyzet nélkül nem nyerhetett a Lombard Pápa


2012-03-10 19:03:32  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Helyzet nélkül nem nyerhetett a Lombard Pápa  főképe
A labdarúgó NB I 19. fordulójában a kiesőhelyen álló Kaposvári Rákóczi múlt heti sikerének köszönhetően a 10. helyet elfoglaló Lombard Pápát fogadta. Bene Ferenc két helyen változtatott a múlt heti kezdőcsapathoz képest, a sérült Seye helyett a friss igazolás Csermelyi kapott lehetőséget, Farkas Attila helyett pedig Arsic is a kezdőben találta magát, a vendégek a Szűcs - Nagy S., Rodenbücher, Balogh B., Németh M. - Horváth L., Gyömbér – Lovrencsics, Szilágyi, Arsic – Csermelyi kezdővel rohamozták (volna) a kaposváriak kapuját. Sokáig nem tétlenkedtek a hazaiak, a 7. percben mindjárt pacsizhattak a társak, ugyanis egy jobb oldali beadás után Grumics lódult meg egyedül a pápai kapu felé, mintegy 17 méterről ellőtte, a labda megpattant a kifutó Szűcsön, de így is a kapu bal oldalába jutott. 1–0. Támadásban maradtak a somogyiak, a 16. percben előbb Gujics, majd Safaric próbálkozott, de hiába, elmaradt a gól. Ezután a Rákóczi visszavett a tempóból, átengedte a kezdeményezést a vendégeknek, várta a kínálkozó alkalmat, hogy növelhesse előnyét. Mivel azonban a Pápa nem tudott eléggé megindulni, megindultak hát a hazaiak. Előbb a 33. percben kellett védenie a vendégek kapusának Graszl lövése után, majd egy perccel később Hegedűs próbálkozását hatástalanította Szűcs. A félidő végére is jutott még hazai helyzet, így amikor Farkas játékvezető lefújta az első játékrészt, biztossá vált, hogy a vendégek lényegében helyzetig sem jutottak el. A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták. Továbbra is támadásban maradt a Kaposvár, és csak Szűcsnek köszönhették a vendégek, hogy nem nőtt a zöld-fehérek előnye. Érezhető volt azonban, hogy a Lombard nem fogja sokáig bírni a nyomást. Így is lett, hiszen a 73. percben az első gólt szerző Grumics átcselezte magát a védőkön, majd Szűcs mellett is ellőtte a labdát, amivel el is dőlt a három pont sorsa 2–0. Bene Ferenc együttese a 12. helyről várja a jövő heti Diósgyőr elleni mérkőzést.

Kaposvári Rákóczi – Lombard Pápa 2-0 (1-0) Gsz.: Grumic 2

Kaposvár: Hajdúch - Okuka (Bőle 43.), Zsók, Graszl, Gujic - Horváth T. (Addo 77.) Hegedűs – Pavlovic, Safaric (Diallo 61.), Balázs B. – Grumic

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S., Rodenbücher, Balogh B., Németh M. - Horváth L. (’72 Inutile), Gyömbér – Lovrencsics, Szilágyi (’55 Benko), Arsic – Csermelyi

(nso.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!