Pápai Agora – útjára indult a Demokratikus Koalíció helyi szervezetének kezdeményezése


2012-03-09 19:35:46  | cikk: HuHa  | 


Pápai Agora – útjára indult a Demokratikus Koalíció helyi szervezetének kezdeményezése főképe
A Petőfi utcai Petőfi ház előtt sajtótájékoztatón jelentette be ma délután Kerecsényi Zoltán, a DK választókerületi szervezetvezetője, hogy Pápai Agora címmel a következő hetekben, hónapokban a város több pontján tartanak kitelepülést, hogy meghallgassák a lakosság gondjait és megbeszéljék a problémákat. A sajtótájékoztató elején helyi szervezet vezetője a hölgyeket köszöntötte a Nemzetközi Nőnap alkalmából, majd az ország gondjairól beszélt.
-Nemzetről nem beszélni kell, a nemzet legelesettebbjeiért való cselekvés az, ami a nemzeti gondolat őszinteségét és tisztaságát bizonyítja. Mi nem arra szeretnénk kérni a lakosságot, hogy egyszerűen pártot vagy a mi pártunkat támogassa hanem, hogy akarjon, merjen szembe nézni az ország problémáinak mélységével. Legyőzni nem elsősorban Orbán Viktor miniszterelnököt kell, hanem meg kell győzni azt a sok magyar embert, akik ma bizonytalanok vagy csalódottak, hogy ez egy jobb hely, élhetőbb hely, mindőnket befogadó hely lehessen, hogy Magyarország végre találjon önmagára, mert ha nem találja meg önmagát, akkor elveszítheti önmagát - mondta. Meglátása szerint a hatalomnak meg kell előznie a szociális elégedetlenség bázisán esetlegesen előtörő destabilizációt, széthullást. Mint mondta, a Demokratikus Koalíció szociális párt, mert szemben áll azzal a politikával, hogy a legszegényebbeket üsse a hatalom. A szervezet az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján jutott arra az elgondolásra, hogy a város több pontján kitelepülő pultoknál beszélgessen a lakókkal. Terveik szerint a Pápai Agora nyújtotta beszélgetési alkalmak, panasznapok a párbeszédre épülnek éppúgy, mint a napokban első alkalommal megjelent helyi DK-s lap, a Szabad Szó. Kerecsényi Zoltán március 15-e kapcsán Petőfire emlékezve vont párhuzamot, a legnagyobb magyar forradalmár zsidók melletti kiállása és a mai kor kirekesztő világa között.
-1848 idusa után Petőfi felszólalt a zsidók érdekében, megvédte a zsidóságot és erről egy naplórészlet is tanúskodik. Ma pedig a kirekesztés, a bűnbakkeresés egyre gyakoribb. Zsidók, romák, eltérő politikai nézetekben hívők, másként gondolkodók a célpontjai ezeknek az uszításoknak – fogalmazott beszédében. Ennek kapcsán a Political Capital kutatásait idézte, mely szerint hazánk 18 európai országgal összehasonlítva listavezető az előítéletesség és a jobboldali értékorientáció tekintetében, de magas a félelem és a bizalmatlanság is. A felmérés szerint a 16 év feletti lakosság 48 százaléka szélsőségesen előítéletes és 19 százalékukat jellemzi erős félelem, bizalmatlanság és pesszimizmus –sorolta a szervezetvezető, majd hozzátette, néhány nappal ezelőtt a nyílt utcán verbális, antiszemita fenyegetést kapott ismeretlenektől. Kerecsényi kijelentette, nem fél, de minden további ilyen elfogadhatatlan fenyegetés ellen fel fognak lépni.
A sajtótájékoztató végén a DK koszorút helyezett el a Petőfi ház homlokzatán, emlékül annak, hogy Petőfi ebben a házban élt 1841-42 között, ezt követően pedig a Kossuth utcán tartották meg a Pápai Agora első kitelepülését.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!