Huszárok jártak a Szivárvány Óvodában


2012-03-09 18:43:42  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Huszárok jártak a Szivárvány Óvodában főképe
A Szivárvány Óvoda Narancs és Piros csoportjába ma délelőtt a Pápai Huszáregyesület néhány tagja látogatott el a közelgő ünnep alkalmából.
- A tavaszi ünnepkör első állomása március 15. A gyerekek már napok óta készülnek erre az ünnepre, hiszen csákókat hajtogattak, kokárdát és zászlókat készítettek, valamint rajzoltak huszárokat is. Otthon szüleikkel történelmi könyveket kerestek, melyeket az óvodában együtt nézegettünk meg, olvastunk fel érdekes részeket belőle, hogy ismerkedjünk az 1848-49-es eseményekkel. A kicsik fantáziája rendkívül határtalan, dobozokból várat, újságokból kardot, csomagolópapírból csákókat készítettünk. Óvodánk jó kapcsolatot ápol a Pápai Huszáregyesülettel. A Piros csoportba járó Horváth Bendegúz nagypapájának, Bedők Jánosnak köszönhetően egy korhű kiállítást is sikerült létrehoznunk, melyben huszár egyenruhák láthatóak - mondta Vaspöri Ferencné óvodavezető.
A múltidéző történelmi óvodai program a Pápai Huszáregyesület huszárjainak látogatásával, közös nótázással és táncházzal folytatódott. Végül a huszárok a „Pilvax Kakaóházban” pihenték ki fáradalmaikat.
A Szivárvány Óvoda kicsinyei a jövő héten a Petőfi-szoborhoz is ellátogatnak, hogy méltó módon emlékezzenek a közelgő ünnepre.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!