Ligakupa: Lombard Pápa – Kaposvár 1-1


2012-03-07 15:44:05  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Ligakupa: Lombard Pápa – Kaposvár 1-1 főképe
Köszöntjük kedves Olvasóinkat, a legjobb négy közé kerülés a tétje a 16 órakor kezdődő Lombard Pápa – Kaposvár Ligakupa találkozónak. A mai mérkőzést előnnyel várhatják a házigazdák, hiszen az első mérkőzésen Tóth Gábor góljával győzni tudtak Kaposváron. A találkozót a nőnap alkalmából a hölgyek ingyen tekinthetik meg. Az már tegnap eldőlt, hogy idén új bajnoka lesz a sorozatnak, hiszen a DVSC búcsúztatta a tavalyi győztes Paksot.

A két együttes kezdőcsapata:
Lombard Pápa: Szűcs – Enyingi, Dóczi, Tóth, Présinger, Csepregi, Quintero, Arsic, Szilágyi, Csermelyi, Inutile (cserék: Markek, Nagy, Benko, Lovrencsics, Gyömbér, Balogh, Németh)

Kaposvári Rákóczi: Posza-Sedlak, Major, Bank, Jánvári, Addo, Katona, Fenyvesi, Bőle, Mustapha, Haruna (Csere: Hajduch, Grumic, Ndiaye, Pavlovics, Safaric, Kovács O, Farkas P)

’1 Radványi Ádám sípszavára elkezdődött a találkozó, a meccset a vendégek kezdték.

'3 Arsic szabadrúgását magabiztosan védte Posza.

’8 Tóth Gábor kapja a mérkőzés első sárga lapját, eltúlzott ítélet Radványitól.

'12 Vezet a Kaposvár! Egy védelmi hibát kihasználva egy lövést követően Haruna elé került a lepattanó labda, aki higgadtan gurított Szűcs mellett a kapuba 0-1.

'15 Inutile szabadrúgását Tóth Gábor csúsztatta kapura, a kapufán megpattanó labdába Posza még bele tudott érni.

’17 Egy fault után Présinger is besárgult.

’20 Harunát kell ápolni, miután összefejelt Tóth Gáborral.

'24 Haruna megint a földön...

'29 Inutile gurított le egy szabadrúgást Quinteronak, a lövés a keresztlécről Csepregi elé pattant, aki azonban a lövés pillanatában lesen tartózkodott, így fejesgólját érvénytelenítette a játékvezető.

'37 Mustafa zavarta össze a teljes pápai védelmet, majd tisztára játszotta magát, kísérlete két méterrel kerülte el a jobb alsót.

’41 Mustapha tartott oda nyújtott lábbal Dóczinak, az egyértelmű piros elmaradt, csak sárga. Csak a szerencsének köszönhető, hogy Dóczi nem szenvedett súlyos sérülést. Itt kell megjegyezni, hogy Radványi játékvezető rendkívül gyengén vezeti a meccset.

'45 Vége az első félidőnek, Haruna találatával vezet a Rákóczi, összesítésben 1-1 az állás.

'46 Folytatódik a mérkőzés, három csere hazai oldalon, Dóczi nem tudta folytatni, Balogh Balázs a pályán, Lovrencsics Csepregit, Benko Szilágyit váltja.

'50 Egyenlített a Lombard! Lovrencsics beadását Benko fejelte védehetetlenül a bal alsóba 1-1!

’51 Quintero 25 méteres szabadrúgását Posza könnyedén védte.

’53 Présinger bal lábbal megeresztett lövését bravúrral tornászta ki Posza a bal alsóból.

’53 Ndiaye is beállt Haruna helyett.

'59 Jánvári rúgta fel Lovrencsicset, villant is a sárga.

'62 Újabb hazai csere, Németh Milán áll be Arsic helyett.

’63 Quintero vállalkozott lövésre, Posza kiütötte a labdát épp Lovrencsics elé, a csatárt azonban meglepte a labda, így azt már nem tudta kapura küldeni.

’65 Tíz emberrel a vendégek! Mustapha sípszó után elrúgta a labdát, amiért megkapta második sárga lapját, 25 percig tehát emberelőnyben játszhatnak a mieink.

'69 Gyömbér is a pályán, Csermelyi pihenhet.

’75 Présinger beadására Posza rosszul jött ki, így a labda a hosszún álló Lovrencsics elé került, aki ajtó-ablak helyzetben erőből a kapu fölé bombázott.

'77 Katona akasztotta el Présingert, villant is a sárga.

'79 Sisa Tibor is változtat, Pavlovic kap lehetőséget Katona helyett.

'87 Présinger lábában volt a biztos továbbjutás. Benko jobb oldalról betett labdájába Présinger gyengén tette bele a lábát, így oda a nagy lehetőség.

Két perc hosszabbítás, közben Inutile belsőzte öt méterről mellé a labdát.

90+2 Véget ért a mérkőzés, a Lombard Pápa ha nehezen is, de továbbjutott, az elődöntő első mérkőzéseit március 28-án, a visszavágókat április 4-én játsszák. A szakvezető értékelése és a találkozón készült fényképek hamarosan.

Bene Ferenc: Az első félidő nagyon nem tetszett, rossz mentalitásban, rossz ritmusban futballoztunk, amihez az is hozzájárult, hogy a kezdőben több fiatal játékos jutott szóhoz, a szünetben rendet kellett tennem a fejekben. Kíváncsi voltam kik azok, akikre hosszabb távon számíthatok, és kik azok, akik komoly tétszituációban megállják a helyüket. Nyílván összeszokottságról nagyon nem beszélhettünk, azért egyénileg többet vártam néhány játékostól. Természetesen a továbbjutásnak örülnünk kell, hiszen a Ligakupa sorozatban története legjobb eredményét érte el a Lombard Pápa azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!