A takarékoskodásra hívták fel a felnőttek figyelmét az erkeles gyerekek


2012-03-07 09:14:12  | cikk: Babos Petra  | fotó: Erkel Ferenc Ének-Ze  | 


A takarékoskodásra hívták fel a felnőttek figyelmét az erkeles gyerekek főképe
Március 6-a a nemzetközi energiatakarékossági világnap, melyhez az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola is csatlakozott. A felhívó jellegű napok arra hivatottak, hogy időnként átgondoljuk mindennapi, rutinos szokásainkat, cselekedeteinket, s hogy mennyire élünk környezettudatos életmódot. Valóban ügyelünk-e arra, hogy ne fogyasszunk többet, mint amennyi elengedhetetlenül szükséges? Erre biztatjuk a családunkat, neveljük a gyermekeinket. Zárd el a vízcsapot! Kapcsold le a villanyt, ha már nem kell, a tv-t, ha már nem nézed - ezeket a rövid utasításokat meg kell előznie a magyarázatnak, a meggyőzésnek és a folyamatos példamutatásnak.Használjunk energiatakarékos készülékeket – hirdetik harsogva a reklámok. Az azonban senkitől sem várható el, hogy dobja ki a még működő hűtőjét, mosógépét és vegyen A+, vagy A++ energiaosztályú készüléket. A jövő építészeti megoldása a passzív-ház. Egyelőre még kevesen élhetnek ilyen otthonokban. Apróságnak tűnő szokásokkal, egy kis odafigyeléssel csökkenthetjük a fogyasztást, ami javunkra válik.
- Iskolánk ZölDök tanulói önkormányzata ezen a napon óriásplakátokkal és rajzversennyel hívta fel tanulótársai és az iskolába érkező felnőttek figyelmét arra, hogy felelősen, megfontoltan kell gazdálkodni. Az elmúlt hónapban kiírt rajzpályázatunkra több mint ötven munka érkezett, melynek eredményhirdetését és a teljes kiállítását a későbbiekben rendezzük meg - mondta Ludvig Andrea, aki a Zöld Diákönkormányzat munkáját is segíti az iskolában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!