Nyílt hét a Tarczy iskolában


2012-03-06 18:08:12  | cikk: mo  | 


Nyílt hét a Tarczy iskolában főképe
Új kezdeményezéssel várja az érdeklődőket a Tarczy Lajos Általános Iskola hétfőtől. Az oktatási intézmény szakított a korábbi ovisulis hagyományokkal, és idén nemcsak a leendő elsősöket várja foglalkozásaival az iskolába, hanem a délelőtti tanórák megtekintésére a szülőknek is lehetőséget ad – derült ki a nyílt nappal kapcsolatos sajtótájékoztatón. Venczel Csaba, az intézmény igazgatója elmondta, a kezdeményezés rendkívül népszerű, hiszen előzetesen több mint 500 szülő jelezte részvételi szándékát egy-egy tanórán.
A nyílt hét keretében mutatkoznak be a következő tanév elsős tanítói is. A Tarczy iskola három elsős osztályt indít a 2012/2013-as tanévben: két normál tantervű osztályt, amelyben emelt óraszámban tanulhatják a gyerekek az informatikát és lehetőségük van angol vagy német nyelv tanulására, illetve jövőre is indul a kéttannyelvű osztály. A két normál tantervű osztály tanítói Hegedűs Erzsébet, Bódainé Balogh Orsolya és Horváthné Tischler Marianna lesznek, a kéttannyelvű osztályban pedig Nagy Gabriellával és Szalay Zsuzsával találkozhatnak majd a gyerekek. Venczel Csaba megjegyezte azt is, változás lesz a jövő évtől, hogy mindhárom, tehát a kéttannyelvű osztály is az intézmény főépületében kap helyet.
Az igazgató hozzátette, a külföldi tanulók számára a Pápán állomásozó ezred magániskola alapítását tervezi, erről azonban még nincsenek végleges információk. A külföldi tanulók létszámának csökkenése mellett a Tarczyban továbbra is működni fog a kéttannyelvű képzés – szögezte le az igazgató, majd hozzátette: a létszámcsökkenés a tanulócsoportok csökkenését eredményezi, ezért döntött úgy a fenntartó, hogy a Jókai út 37. szám alatti épületben a szabaddá vált  tantermeket átadja a Balla Róbert Téri Általános Iskola számára további hasznosításra. Ez természetesen nem jelenti a két intézmény összevonását, a Tarczy iskola csak a legszükségesebb foglalkozásokat fogja az épületben megtartani – hangsúlyozta Venczel Csaba.
A Tarczy Lajos Általános Iskola igazgatója felhívta a figyelmet a kéttannyelvű tagozat Veszprémben megrendezett Multikulturális tárlatára, mely a Pannon Egyetem felkérésére állt össze és az egyetem Wartha Vince utcai „O”-épületében kapott helyet. A több mint 100 gyermekalkotást bemutató tárlatot dr. Áldozó Tamás Pápa polgármestere nyitotta meg ma délután. A kiállítás 2012. március 30-ig, naponta 9 és 17 óra között tekinthető meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!