Városi angol és német nyelvi verseny az Erkelben


2012-03-06 17:20:31  | cikk: mo  | 


Városi angol és német nyelvi verseny az Erkelben főképe
Fontos, hogy a diákok ne csak osztályzatok formájában kapjanak tájékoztatót tudásukról, hanem a gyakorlatban, akár versenyhelyzetben is felmérhessék a bennük rejlő tudást – foglalta össze a mai angol és német tanulmányi verseny céljait Nagyné Váradi Izabella, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola idegennyelvi munkaközösségének vezetője. Az intézmény már hatodik esztendeje megszervezi írásbeli és szóbeli fordulóból álló nyelvi versenyét a város és környéke általános iskolái számára. A megmérettetés lehetőségével élnek is a diákok, a mai versenyre közel 60 tanuló érkezett a város általános iskoláiból, a Türr Gimnáziumból, a Református Kollégium Gimnáziumából, valamint Csótról és Vaszarról.
Az igazgatói köszöntő és a rövid tájékoztató után a versenyzők két kategóriában mérhették össze nyelvtudásukat. Az egyik kategóriában a nyelvet alapóraszámban, vagyis heti három órában tanuló diákok, a másik kategóriában pedig az emelt óraszámban nyelvet tanulók versenyeztek. A 7-8. osztályosok számára rendezett megmérettetésen négy feladatot kellett teljesíteni a gyerekeknek: az első gyakorlat egy nyelvhelyességi teszt volt, míg a többi feladat inkább a szövegértést, a nyelvhasználatot kívánta felmérni.
A kitöltött feladatlapokat az Erkel iskola idegen nyelvi munkaközössége javítja ki, az eredményeket pedig a szóbeli forduló után tudhatják meg a diákok. A szóbeli fordulón minden versenyző részt vesz, ahol természetesen a szókincs gazdagságát és a helyes nyelvhasználatot vizsgálja majd a zsűri.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!