Gyakorlati felvételi vizsgát tettek a művészeti képzésre jelentkezők


2012-03-05 15:50:51  | cikk: mo  | 


Gyakorlati felvételi vizsgát tettek a művészeti képzésre jelentkezők főképe
Lezajlott a gyakorlati-alkalmassági felvételi vizsga a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája 2010 szeptemberében elindított művészeti képzésén. Az öt évfolyamos képzésen két tanszakra: táncművészeti – ezen belül néptánc és színpadi tánc – valamint képzőművészeti – festészet és grafika – tanszakra jelentkezhettek a diákok. A két tanszak négy szakirányának mindegyikére összetett alkalmassági vizsgán kellett megfelelniük a tanulóknak. Müller Anita, a művészeti tagozat vezetője elmondta, a táncművészeti tanszakon ugyan nem kötelező a táncos múlt bizonyítása, de a gyakorlati vizsga során a pedagógusok felmérik a felvételiző nyújtottságát, lazítottságát, a mozgásmemóriát, a testalkatot, és figyelembe veszik azt is, hogy a diák milyen igényességgel mutatja be az egyes gyakorlatokat.
A képzőművészeti képzés tekintetében jelentős szerepet kap a térlátás és természetesen a rendelkezésre álló idő alatt, adott eszközökkel, adott témában elkészített alkotás.  Müller Anita érdeklődésünkre elmondta azt is, néptánc szakirányon a felvételizők énektudását is felmérték: az énekmeghallgatás alkalmával a tanulók egy szabadon választott és egy, az általa leadott, 10 népdalt tartalmazó listán szerepelő népdalt énekelt, majd közös mozdulatsor leutánzása nyomán mérték fel a pedagógusok a felvételizők alkatát, erőnlétét és tartását. A tagozatvezető tájékoztatott, a színpadi tánc esetében hasonlóképpen zajlott a felvételi. Müller Anita hozzátette, a gyakorlati felvételi vizsga orvosi alkalmassági vizsgálattal és elbeszélgetéssel zárult, ez utóbbi keretében a pedagógusok a személyiség megismerésére helyezték a hangsúlyt, képet kaptak arról, hogy a felvételiző miként látja az őt körülvevő világot és mindezt milyen eszközökkel fogalmazza meg – tudtuk meg Müller Anitától.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!