Kis híján bravúrt ért el a Bakonyerdő Pápa


2012-03-04 21:17:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kis híján bravúrt ért el a Bakonyerdő Pápa főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság 13. fordulójában a Bakonyerdő Pápa a 12 mérkőzésen 11 győzelmet és mindössze egy vereséget számláló Siklós KC alakulatát fogadta a Városi Sportcsarnokban. Az odavágón 19-12-es félidő után 36-25-ös hazai siker született, az éllovas ellen értelemszerűen nem Poór Tamás csapata számított a mérkőzés esélyesének. A bajnoki a reggel 7 órától tartott Jehova kongresszus miatt egy órás késéssel kezdődött, a rendezvény miatt sajnos a küzdőtér talaja rendkívül sérülésveszélyes volt, így az egész pályát újra fel kellett mosni, melyre egy(!) takarítógép állt rendelkezésre. Ha már a siklósiak közel 280 kilométert utaztak, a kiírt 17 óra helyett 18 órától lejátszották a meccset, igaz ilyen közjáték után a játékosoknak nehéz volt felpörögni. A meccset meglepően jól kezdte a Bakonyerdő, a félidő derekáig felváltva estek a találatok, az csak a mieinken múlt, hogy nem vezettünk, ugyanis sok volt az eladott labda, és a ki nem dolgozott támadás, ráadásul a 15. perctől a mieink egyik legjobbja, Takács Balázs állandó őrzőt kapott, ami a védekezésre és a támadásra is rányomta a bélyegét. 9-13 után Takács és Bors góljával sikerült kettőre felzárkóznunk, a kapuban Sárközi is fogta amit lehetett. Sajnos a vendégek gyors ellentámadásaival nem tudtunk mit kezdeni, ráadásul elképesztően sok kapufát dobtunk, a kipattanó pedig rendre a siklósiak kezében landolt (25. perc 11-16). Hozzá kell tenni, a sárga mezes vendégek védekezésben rendkívül agresszívak, már-már durvák voltak, amit a játékvezető nem minden esetben büntetett kiállítással. A félidőben 13-16 állt az eredményjelzőn. A második félidőt parádésan kezdték a mieink, négy gólt szereztek, melyre csak egy válasz érkezett, így a 40. percben Harcos góljával ismét egyenlő volt az állás (17-17). Sárközi Balázs remeklésének köszönhetően a félidő derekáig döntetlen állt az eredményjelzőn, sajnos a pápaiak egyre jobban fáradtak – rövid volt a kispad - 10 perccel a vége előtt 21-23-nél négy percig emberelőnyben játszhattak, ám ebből is a vendégek jöttek ki jobban, és újabb két gólt szereztek, amivel gyakorlatilag eldőlt a találkozó. A végén már csak a felek közti különbség volt a kérdés, a Bakonyerdő akár a forduló legnagyobb meglepetését is okozhatta volna, nem így lett, ám a hazaiak így is minden dicséretet megérdemelnek, 25-33 lett a vége.

Poór Tamás: Annak ellenére, hogy a végén nyolc gól lett a különbség, lehetett látni, hogy az első negyed órában partiban voltunk, a figurák bejöttek, végre volt játék is, aztán ahogy az első félidő második részében Takács Balázst kivették a játékból, sok labdát feleslegesen előttünk, és abból könnyű gólokat kaptunk. Nem sokon múlott, hogy olyan eredményt érjünk el, ami nagyot szólt volna, ami döntött, hogy beleszürkültünk a játékukba, és a négy perces előnyt nem tudtuk kihasználni, emellett Lakos Csabára családi elfoglaltság miatt nem számíthattam, ami az utolsó pillanatban keresztülhúzta a védekezési taktikánkat. Múlt héten a Tapolca ellen kijött a lépés, ma nem.

Bakonyerdő Pápa - Siklós KC 25-33 (13-16)

Pápai gólszerzők:
Takács Balázs 11
Bors Patrik 4
Kapcsándi Zsolt 3
Takács Norbert 2
Kapcsándi Kristóf 2
Harcos Bertalan 2
Róth Gábor 1

A Bakonyerdő a folytatásban sorozatban háromszor látogat idegenbe – Szigetvár, Kalocsa, Mecseknádasd - legközelebb hazai pályán március 31-én, a HSC Hőgyész ellen szurkolhatunk Takács Balázséknak.

A juniorok mérkőzése elmaradt, ugyanis a Magyar Kézilabda Szövetség szabályai szerint 18 órát követően nem lehet mérkőzést kezdeni - kivétel ha az ellenfél ebbe beleegyezik - mivel a Siklós ebbe nem ment bele, a Versenybizottság döntésén múlik, hogy a rendezési hiányosságok miatt 10-0-val a vendégeknek adja a bajnoki pontokat, vagy a Bakonyerdőnek el kell utaznia Siklósra, amire ismerve a klub anyagi lehetőségeit, nem sok esély kínálkozik. Amennyiben elveszik a pápaiaktól a két pontot, az könnyen a dobogós helyezésükbe kerülhet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!