Karate: Diákolimpia elődöntő Pápán


2012-03-03 21:57:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Karate: Diákolimpia elődöntő Pápán főképe
Immár hetedik alkalommal adott otthont Pápa városa a Kyokushin Karate Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Elődöntőjének. Ma délelőttől számos egyesület mintegy 250 versenyzője gyűlt össze a Városi Sportcsarnokban, ahol a küzdelmek mellett idén a formagyakorlatokat is bevették a szervezők a versenybe. A tét, az országos döntőbe jutás volt, melynek idén áprilisban Szeghalom ad otthont. A versenyt hivatalosan dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő, államtitkár nyitotta meg, majd a formagyakorlatokkal kezdetét vette a verseny. A rendezvény három tatamin színvonalasan és gördülékenyen zajlott le, köszönhetően a Griff SE Kyokushin Karate Klub szervezői munkájának, tagjainak, szülőknek, barátoknak. Az egyesület nem csak szervezésből vizsgázott kitűnőre, versenyzői is kitettek magukért, hiszen több dobogós helyezést értek el. Szalóki Sándor klubvezető elégedetten foglalta össze a mögöttük álló elődöntőt, melyről az első nyolc helyezett jutott tovább az országos döntőre.
- Soha ilyen népes mezőny még nem gyűlt össze a diákolimpia elődöntőn, sikeres volt a versenyzésünk és a szervezésünk is. Több helyezettünk és továbbjutónk is lett, Gerencsér Marcell katában első, küzdelemben második helyezést ért el, neki ez volt az első komoly versenye. Molnár Milán a 25 fős mezőnyben a dobogó harmadik fokára állhatott fel, nem mindennapi teljesítmény ez tőle. Ferenczy Áron két bronzéremmel gazdagodott, Benkő Ármin küzdelemben szintén fel tudott állni a dobogóra. Bencze Alex formagyakorlata a második legjobb volt a mezőnyben, küzdelemben harmadik helyet csípte el. Nagy Benedek küzdelemben ezüstérmet szerzett.
Szalóki Sándor hozzátette, a pápai egyesület köszönetét fejezi ki mindazon támogatóknak és segítőknek, akik közreműködtek a rendezvény sikeres lebonyolításában, külön köszönet Benkő Károlynak, aki egyedi serlegeket készített a mai napra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!