Black Bunny Táncgála 2012.


2012-03-02 18:59:04  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Black Bunny Táncgála 2012. főképe
Az előző évek sikereire való tekintettel idén dupla előadással várta a nagyközönséget a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Színháztermében a Black Bunny Rock and Roll Club. Az egyesület 2012-es táncgáláját Baloghné Uracs Marianna, a JMSZK megbízott igazgatója nyitotta meg, majd kezdetét vette a közel két órás műsor. Jubileumot is ünnepeltek az egyesület tagjai, hiszen idén 20 éves a roki Pápán, ugyanis 1992-ben indult az első akrobatikus rock and roll tanfolyam Kuti Szabolcs vezetésével. A lelkes és kitartó munkának köszönhetően a csapat 1994-ben egyesületté alakult, és felvette a Black Bunny Rock and Roll Club nevet.
- A Black Bunny táncosai évek alatt komoly munkával szép sikereket értek el - fogalmazott köszöntőjében Baloghné Uracs Marianna. Ne feledkezzünk meg a Balance Stúdióról sem, mely 2007-ben Cserkuti Zsófia vezetésével alakult azzal a céllal, hogy segítsen az egészség megőrzésében, a jobb közérzet elérésében, a stressz és feszültség feloldásában. Mindegyik fellépő sok energiát és annál is több próbát fektetett a mai estébe, lesznek közöttük olyanok is, akik életükben először állnak közönség elé. Remélhetőleg nagyon sokszor láthatjuk ezeket a fiatalokat a JMSZK színpadán és különböző rendezvényeken egyaránt.
Az egyesületet 1996 óta Szegediné Murai Dóra vezeti aki az eltelt idő alatt a klub számos kiváló táncost, versenyzőt nevelt ki. A nyugat-dunántúli, területi és országos versenyeken kívül a csapat világszinten is hatalmas sikereket ért el. A klub 1998 óta folyamatosan rendelkezik magyar válogatott táncosokkal. Eddigi legnagyobb eredményeik: junior világbajnoki első és negyedik hely, Európa bajnoki első és harmadik hely, junior világranglista 1. hely, több Világkupa győzelem és Világkupa döntős helyezések. Szegediné Murai Dóra a gálát megelőzően úgy vélekedett, sokat készültek a mai estére, melyen 180 táncos lépett a reflektorfénybe.
- A szokásoknak megfelelően rock ’n roll, hip-hop bemutatóval készültünk, fellép a Noszlopi Német Nemzetiségi Általános Iskola tánccsoportja, valamint a bátor anyukáinkból álló „Mammy Bunny” tánccsoport is színpadra fog lépni. Minden korosztály a kezdőktől a versenyzőkig bemutatkozik, igyekeztünk nagyon színes műsort összeállítani. Azért is izgulunk a szokásosnál is jobban, hiszen 20 éves a rock ’n roll Pápán, ehhez a szép jubileumhoz azt gondolom méltó a mai telt házzal futó dupla előadás.
Az egyik legnagyobb sikert a gyermek táncalapozó csoport 3-5 éves gyerekei aratták, akik vastaps kíséretében mutatták be az eddig megtanult alap mozdulatokat. Szegediné Murai Dóra elmondta, jövő héten kezdetét veszi a 2012-es versenyszezon, így a mai gála a versenyzőknek jó alkalom arra, hogy közönség előtt megfelelő szintre hozzák produkciójukat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!