Tíz igen és négy nem szavazattal elfogadták a képviselők a 2012. évi költségvetés tervezetét


2012-03-01 14:42:16  | cikk: Tóth Tamara  | 


Testületi üléssel kezdte a tavaszt Pápa Város Képviselőtestülete ma délelőtt. A nyolc napirendi pont között ma olyan fontos kérdésekről is döntöttek a képviselők, mint a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából átadandó Pápa Városért Érdemérem és Pápa Város Díszoklevele kitüntetések, valamint a 2012. évi költségvetés tervezete.A kitüntető címek adományozásáról szóló rendeletet zárt ülésen tárgyalták a képviselők. Pápa Város Képviselőtestülete a beérkezett ajánlások alapján úgy döntött, hogy 2012-ben nem adományoz Pápa Városért Érdemérem díjat, Pápa Város Díszoklevelét pedig március 15-én Klaus Blos, a német Teuton Lovagrend nagymestere és Kocsis Tibor Balázs Béla-díjas operatőr, rendező veheti át.
Az ülés az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló rendeletének módosításával folytatódott, melyre az állami támogatás, a központosított előirányzatok, az átruházott jogkörökben felhasznált előirányzatok, a korábbi képviselőtestületi döntések végrehajtása, a fejlesztési célú feladatok megvalósítása, az intézményi működtetés biztosítása érdekében, valamint az intézményi előirányzat-módosítási kérelmek alapján volt szükség. Ezt követően az önkormányzat saját bevételeinek, valamint adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek megállapításáról szavaztak. A javaslat szerint a kötelezettség egyik évben sem éri el a saját bevételek 50 %-át. A negyedik napirendi pont során a nap egyik leghosszabban tárgyalt kérdéséhez ért a testület. A város 2012. évi költségvetésével kapcsolatban az ellenzéknek több fenntartása és kérdése is volt, így azt négy nem és tíz igen szavazattal fogadták el a képviselők.
Az ötödik napirend során 1 nem és 13 igen szavazattal módosították az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 9/1995. (I.25.) önkormányzati rendeletet. A változtatás eredményeképpen a településrészi önkormányzat elnök tiszteletdíjat kap, továbbá a rendelet a településrészi önkormányzatok nem képviselő tagjának havi tiszteletdíját az alapdíj 15 %-a ként határozza meg.
A továbbiakban beszámolók elfogadásáról döntöttek a képviselők. A Kékfestő Múzeum első évi üzemeltetésének tapasztalatairól és a Pápa Város Önkormányzata által fenntartott bölcsődék tevékenységéről szóló beszámolókat valamint az önkormányzat és intézményei külkapcsolatainak 2011. évi alakulásáról és a 2012. évre tervezett programokról szóló tájékoztatót ellenszavat nélkül fogadták el a képviselők. Dr. Méri Edina múzeumvezető 2011 októberében családi okokra hivatkozva munkaviszonyának megszüntetését kezdeményezte. 2012. február 1-től Reidmár Linda látja el a vezetői feladatokat. A továbbiakban szavaztak arról is, hogy az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola, a Weöres Sándor Általános Iskola és a Munkácsy Mihály Általános Iskola pályázatot indíthat az Ökoiskola cím elnyerése érdekében, majd elutasították Erőss Bulcsú önálló képviselői indítványát arról, hogy a Közterület-felügyelet munkatársainak számát 6 főről 10 főre növelje a város.
Az ülés a vegyes ügyek megtárgyalásával zárult, melyben a lejárt határidejű határozatok elfogadása mellett döntöttek Pápa Város Belvárosi Akcióterületének Részletes Akcióterületi Tervének felülvizsgálatáról, majd a képviselők megszavazták, hogy a Rákóczi Szövetség felvidéki Beiratkozási Ösztöndíj Programjának további folytatásához Pápa Város Önkormányzata 2012. évi költségvetése egyéb feladatok (6.3. Általános tartalék előirányzat) terhére 200.000 forint támogatást biztosít.
A vegyes ügyekben fogadták el a képviselők az idei óvodai és általános iskolai beiratkozás időpontjait. Általános iskolába a 2012/2013-es tanévre az alábbi időpontokban lehet beiratkozni: 2012. április 16-án 8-18 óráig, április 17-én 8-17 óráig, óvodába pedig 2012. május 14-én 8-18 óráig, május 15-én 8-17 óráig.
Az ülés végén dr. Áldozó Tamás polgármester két fontos eseményre hívta fel a képviselők figyelmét. Kampen és Pápa közt a 90-es évek elején kezdődött együttműködési szándékot a két város polgármestere 1992. november 21-én a települések képviselőinek jelenlétében a partnervárosi szerződés aláírásával erősítette meg. Az idei évben ünnepeljük a kapcsolat 20 éves évfordulóját, melyre ezúttal Kampen városában kerül sor. Az április 27-30. közt megrendezendő ünnepre utazó delegáció tagjairól ma döntöttek a képviselők zárt ülésen. Pápa másik partnervárosával, Schwetzingennel is idén ünnepeljük az együttműködés 20. évfordulóját, a schwetzingeni delegációt szeptember elsején a Bornapok keretében fogadja városunk.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!