Borsosgyőrön is elfogadták a költségvetési tervet


2012-03-01 07:21:23  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Borsosgyőrön is elfogadták a költségvetési tervet főképe
Ma tárgyal Pápa Város Képviselőtestülete a 2012. évi költségvetésről, így a részönkormányzatok is összegyűltek az elmúlt napokban véleményezni az erről szóló rendelet-tervezetet. Tapolcafőn kedden délután, Borsosgyőrön pedig tegnap tartották meg a településrészi önkormányzat ülését. Az öttagú testület teljes létszámmal megjelent az ülésen, melyen Pápa város képviseletében Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző, dr. Nagy Krisztina aljegyző és Menyhárt László gazdasági osztályvezető is részt vett.
Első napirendi pontban Máté István elnök vezetésével a borsosgyőri képviselők véleményezték Pápa Város Önkormányzatának 2012. évi költségvetését, majd a városrészi önkormányzat 2012. évi munkatervéről szavaztak. Borsosgyőrön mindkét indítványt elfogadták öt igen szavazattal. Menyhárt László, Pápa város 2012. évi költségvetési tervezetéhez szóban hozzátette, a működtetés területén, amely az intézmények működtetését jelenti, a tervezés során a feladatok elsőbbséget kaptak, tehát 2012-ben biztosított lesz a zavartalan működtetés.
- Annyi látható a költségvetésben, hogy tárgyévben változott az intézményrendszer a tekintetben, hogy a tűzoltóság már átkerült az állami fenntartású feladatok közé, a fejlesztési célú kiadások tekintetében pedig 21 fejlesztési feladattal számol az előterjesztés, melybe két kiemelt városi beruházás is benne foglaltatik: a Fő tér rekonstrukciója valamint a kastély felújítása. A fejlesztési feladatok biztosítására az önkormányzat kötvénykibocsátást tervez.
A költségvetést az osztályvezető feszesnek minősítette, melyben az intézmények hatékony gazdálkodásra törekednek és a racionalizálási feladatokat tovább folytatják. A tervezett tartalékok közül kiemelte a részönkormányzatok részére elkülönített mintegy 2 millió forint tartalékot, mely összeg felhasználásáról a részönkormányzat dönthet.
A kérdések sorában Máté István elnök az iránt érdeklődött a gazdasági osztályvezetőnél, hogy várhatóak-e Borsosgyőrön kátyúzási munkálatok a Dákai utca végén egy 150 méteres szakaszon, amely eddig még nem kapott aszfaltburkolatot. Menyhárt László válaszában elmondta, a Városgondnokság esetében is az látszik a költségvetési tervben, hogy az intézményvezető több előirányzatot kért, mint amennyit a javaslat tartalmaz, így a kátyúzás tekintetében azt felül kell írni fontossági, sürgősségi sorrendben a biztonságos közlekedés érdekében.
A borsosgyőriek 2012. évi munkatervében több beszámoló is szerepel. A közeljövőben szeretnék meghívni dr. Burcsi Elemért, az Egészségügyi Alapellátási Intézet megbízott orvos-igazgatóját, a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanácsadó Testület elnökét, Bocskay Lászlót, dr. Vörös Ibolya kórházigazgató főorvost, Bánhidi Lászlót, a Városgondnokság vezetőjét, a Közterület-felügyelet vezetőjét, valamint Szappan Csabát, a Pápai Rendőrkapitányság vezetőjét.
Vegyes ügyek keretében Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző a mai testületi ülés fontosabb napirendi pontjaira hívta fel az ülésen résztvevők figyelmét, majd Menyhárt László gazdasági osztályvezető beszélt a január elsejével bevezetett garázsadóról és a talajterhelési díj növekedéséről.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!