Bővült a Petőfi Gimnázium digitális eszközparkja


2012-02-29 21:05:09  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Bővült a Petőfi Gimnázium digitális eszközparkja főképe
A Petőfi Sándor Gimnázium 2011 novemberében elnyerte a TIOP 1.1.1 „A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése” című pályázatot, melynek keretén belül négy darab digitális tantermi csomaggal, negyvenkét asztali számítógéppel és egy WIFI rendszerrel bővült az iskola eszközparkja. A mai napon Mádlné Csuti Anikó kémia órát, míg Pulay Zoltán matematika órát tartott a 9. osztályosoknak az új tábla segítségével, melyen a szülők is részt vehettek.
Huszár Endre iskolaigazgató elmondta, a pályázattal sok kötelezettséget vállaltak, többek között felkészítő tanfolyamra jártak a pedagógusok a tábla használatával kapcsolatban.
- Intézményünkben már négy szaktanteremben van digitális tantermi csomag, amely egy projektorból, laptopból és egy digitális táblából áll. Reméljük, hogy a jövőben az összes tanteremben lehet digitális tantermi csomag. A szülők nagy érdeklődéssel jöttek el a mai bemutató órára, amelyen különböző kémiai ábrákon és látványos kísérleteken keresztül mutattuk be a digitális tábla előnyeit - mondta Huszár Endre.
Az igazgató kérdésünkre elmondta, hogy ő a történelem órákon a tananyaghoz rendkívül jól tudja használni a digitális táblát, hiszen nem kell papír alapú térképet bevinnie, egyszerűen megoldható ez a feladat az interaktív tábla segítségével.
A színes bemutató órák végére diákban és szülőben egyaránt megfogalmazódott, a digitális tábla segítségével hatékonyabban, könnyebben és kreatívabban lehet tanulni.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!