Kálvin arcképei


2009-12-07 21:48:25  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Kálvin arcképei főképe
2009-ben Kálvin János születésének 500 éves évfordulóját ünnepeli a magyarországi Református Egyház. Ennek alkalmából a Kálvin Bizottság és a Református Pedagógiai Intézet kiírt egy rajzpályázatot az ország református iskolái számára, melyre általános és középiskolások egyaránt nevezhettek. A téma adott volt, Kálvin, de a kisebbek inkább az istentiszteletet, az áhítatot és a gyülekezetet próbálták ábrázolni - mondta ifj. Márkus Mihály református lelkipásztor. A kiállításra elsősorban Kálvin arcképekkel neveztek a diákok, melyeket tussal és pasztellkrétával készítettek. Sajnos pápai diák nem vett részt ezen a versenyen - tette hozzá a lelkipásztor
Ez alkalomból érkezett Pápára, a Református Gimnázium Kollégiumába ez a vándorkiállítás. A megnyitón az iskola egyik tanára, Kántor Péter orgonán játszott, majd Lődi Bencétől Áprily Lajos versét hallhatták a résztvevők.

Babos Petra


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!