A tapolcafőiek ellenszavazat nélkül elfogadták a 2012. évi költségvetés rendelet-tervezetét


2012-02-28 21:44:49  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A tapolcafőiek ellenszavazat nélkül elfogadták a 2012. évi költségvetés rendelet-tervezetét főképe
Ma délután tartotta soron következő ülését Tapolcafői Városrész Önkormányzata. A képviselőtestület teljes létszámmal jelen volt az ülésen, melyet Zsegraics Gyula elnök vezetett.
A településrész testületének tagjain és elnökén kívül jelen volt dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere, Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző, dr. Nagy Krisztina aljegyző és Menyhárt László, a Gazdasági Osztály vezetője is.
A képviselők az első napirendi pontban rendelet-tervezetet véleményeztek Pápa Város Önkormányzatának 2012. évi költségvetéséről, melyet március 1-jén tárgyal majd Pápa Város Képviselőtestülete.
Menyhárt László röviden kiegészítette a rendelet-tervezetet. Mint mondta, a 2012. évi költségvetésről a működtetés területén megállapítható, hogy takarékos és racionális gazdálkodással tervezett az előterjesztés. A fejlesztéseket a külső források rendelkezésre állása nagy mértékben meghatározza. A költségvetésben általános létszám-racionalizálás nincs. A szociális ellátás területén az előirányzatok biztosítani fogják a rászorulók intézményi és pénzbeli ellátását. A részönkormányzat számára a céltartalékok között a feladatainak ellátásához 2 millió forint áll rendelkezésre, melyről a feladatok ismeretében a részönkormányzat dönthet. A költségvetés működési egyensúlyát jelentős mértékben javította az év végén kapott 150 millió forintos támogatás, melyet az általános iskolák működtetésére fordítanák. A takarékos és racionális gazdálkodás mellet megfigyelhető, hogy az ellátási színvonal egyes területein javulás mutatkozik.
Dr. Áldozó Tamás tájékoztatta a jelenlevőket a fejlesztési célokról.
- A 2012. évi lehetőségeinket alapvetően az határozza meg, hogy külső forrást is sikerült bevonni, mégpedig a kötvénykibocsájtásból származó forrást, amely két nagy projekt önrészigényét finanszírozná. A Munkás utca környékén a csapadékvíz-elvezető rendszer beruházására nyertünk 100 millió forintot, melynek önrészét kell biztosítani. Ezzel a belső alsóváros csapadékvíz-elvezetője javulna. Továbbá meg kell erősíteni a Várkertnél lévő támfalat, mert balesetveszélyessé vált - mondta a polgármester.
Zsegraics Gyula hozzátette, a 2 millió forintból tudják majd a feladataikat finanszírozni, a rendezvények, a kultúrház, a falunap és a nyugdíjas nap programjait.
A második napirendi pontban Tapolcafői Városrész Önkormányzatának 2012. évi munkatervéről esett szó, miszerint beszámolót hallgathatnak meg a Pápai Köztisztasági és Szolgáltató Kft. és a falugondnok tevékenységéről, a temető és a településrész közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról, de tájékoztató keretén belül a civil szerveztek, a Pápai Víz-és Csatornamű Zrt. és Pápa Város Önkormányzata Közterület-felügyeletének településrészt érintő tevékenységéről is hallhatnak majd a képviselők.
Vegyes ügyek keretein belül tárgyaltak a garázsadóról és a talajterhelési díjváltozásról is, mely február 1-jétől az új jogszabály értelmében 360 Ft/köbméterről 3600 Ft/köbméterre változott.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!