Lombard ankét a Perutzban – Maric távozik


2012-02-28 18:59:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Lombard ankét a Perutzban – Maric távozik főképe
A legújabb igazolásoktól, Bene Ferenc vezetőedzőtől, Herédi Attila pályaedzőtől, Szűcs Lajos csapatkapitánytól és a klub vezetőitől is kérdezhettek a szimpatizánsok a Lombard Pápa ma délutáni szezonnyitó szurkolói ankétján a Perutz Stadion főépületének VIP termében. A találkozón bemutatkoztak az „újoncok”, Lazar Arszics, Balogh Balázs, Joze Benko, Antonio Inutile és Mouhamadou Seye, Szilágyi Péter és Tóth Bence azonban nem tudott jelen lenni, előbbi játékos kezelésen vett részt, Tóth Bence pedig porcműtétje után lábadozik. Az összejövetelen elhangzott, az új játékosok játékengedélye rendben van, így Bene Ferenc döntése alapján akár már a hétvégi bajnokin is pályára léphetnek. Szemán György klubigazgató köszöntőjét követően Bene Ferenc foglalta össze a téli felkészülést és vázolta fel a tavasz törekvéseit a jelenlévő majd’ 50 szurkolónak az ankéton.
- A játékosok egy nyolchetes perióduson vannak túl, mindent megtettek azért, hogy sikeres legyen a tavaszunk, mindenképpen szeretnék köszönetet mondani nekik, hogy beálltak a sorba és végigcsinálták a felkészülést. Télen nagyon nehéz igazolni, kevés lejárt szerződésű labdarúgó van, a magyarok inkább külföldre vágynak, ennek ellenére azt gondolom, sikerült minőségi labdarúgókat a klubhoz csábítani, akikkel nem a keretet töltöttük fel, hanem igenis erősítései lesznek a Lombard Pápának. Ami a jövőt illeti, tavasszal egy komoly csapategységben, és a futball iránti alázatban kell bíznunk, kiegészülve a régóta itt játszók rutinjával és az újak motiváltságával. Bízom benne, hogy a tudatosság, az egymásért való küzdés, az alázat lesznek azok a tényezők, melyek a csapat szellemiségét jellemzik majd. A taktikai kidolgozása során figyelnünk kell arra, hogy a játékosok tudása és kvalitása alapján látszik, hogy az együttes nem alkalmas bunkerfutballra, ugyanakkor tisztában kell lennünk az erényeinkkel és a hiányosságainkkal is.
Az ankétra ellátogatók folyamatosan tették fel kérdéseiket – Goran Maric sorsa az egyik központi téma volt – emellett sokan mondták el észrevételeiket a játékosokról és a klub jelenlegi helyzetéről.
- Amikor idekerültem azt hallottam, hogy Maric összeveszett a társakkal, az edzővel szurkolókkal, fegyelmezetlensége miatt többször kiállították, nekem viszont megfelelő volt vele a kapcsolatom - vélekedett a „Maric ügyről” Bene Ferenc. Úgy éreztem a felkészülés során, hogy a feje egyetlen alkalommal sem volt 100 százalékig tiszta, hiszen távozási szándékai voltak, amit az élet be is bizonyított. Tavasszal egy kezelhető, jó mentalitású Maricra szüksége lett volna a Lombard Pápának, ám aki nem akar itt futballozni, el kell engedni – jó példa erre Ferenczi István esete is – vélekedett a szakember.

A Lombard Pápa szombaton 17 órától a Paksi FC gárdáját fogadja.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!