A természettudományi tanterem névadó ünnepsége a Munkácsyban


2012-02-27 20:22:26  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A természettudományi tanterem névadó ünnepsége a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskola természettudományi munkaközössége első alkalommal tartotta meg ma délután a Természettudományok délutánja elnevezésű programot. Az esemény keretein belül az intézmény új, korszerűen felszerelt természettudományi szaktantermét is felavatták.
- Kettős céllal rendeztük meg a mai délutánt: egyrészt, hogy megtartsuk új szaktantermünk névadó ünnepségét, másrészt, hogy érdekes és látványos kísérletekkel, vizsgálódással adjunk egy kis „tortaszeletet” az érdeklődő diákoknak e tudományág világából - mondta Dócziné Turbók Julianna, a természettudományi munkaközösség vezetője.
- Megújult iskolánkat karácsony előtt vehették birtokukba a tanulók. Mivel minden gyermek születésekor nevet kap, úgy gondoltuk, hogy az „újszülött” természettudományi szaktanterem is kapjon nevet. Decemberben ezért egy pályázatot írtunk ki, Légy Te a természettudományos szaktanterem névadója, örökítsd meg saját neved is az utókor számára címmel. A diákok rendkívül lelkesen kezdték a pályázatok írását, nem volt kritérium, hogy magyar természettudósról nevezzék el a termet, de nagy örömünkre szolgált, hogy a lehetséges névadók között szerepelt Bródy Imre, Szentgyörgyi Albert, Eötvös Loránd és Jedlik Ányos is. Nagyon nehéz volt a választás a sok kiváló érvelésű pályázó között, a győztes pályázat pedig azé a diáké lett, aki a legötletesebb indokokkal érvelt a tudós mellett. Minden pályázót persze díjaztunk is, az igazgatónőtől vehettek át egy könyvet - tette hozzá a tanárnő.
Ferenczi András 8. n osztályos tanuló pályázata bizonyult a legjobbnak, így a tantermet az ő ötlete alapján Eötvös Loránd szaktanteremnek nevezik a mai naptól.
Az ünnepélyes névadón Ferenczi András felolvasta pályázatát, majd a diákok Eötvös Loránd munkásságát ismertették.
- Osztályfőnököm biztatására írtam pályázatot Eötvös Lorándról. Úgy gondolom, hogy Eötvös Loránd nagyon sokat tett a fizikában, sok mérést végzett a Ság-hegy környékén. Kedvenc tantárgyam a fizika és a földrajz - mondta Ferenczi András.
A délután folytatásaként izgalmas és látványos fizikai és kémia kísérleteket tekinthettek meg a résztvevők, valamint mikroszkóp alá is vehették az élővilág néhány apró gyöngyszemét.


Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!