Kötelező kamarai regisztráció: hamarosan lejár a határidő


2012-02-27 11:36:09  | cikk: mo  | 


Kötelező kamarai regisztráció: hamarosan lejár a határidő főképe
Még három napja van a gazdálkodó szervezeteknek arra, hogy igényeljék nyilvántartásba vételüket a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamaránál. Az Országgyűlés tavaly novemberben döntött a gazdasági kamarákról szóló törvény ez év januárjától hatályos módosításáról, melynek értelmében minden vállalkozás köteles a kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni, továbbá a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5 000 forint kamarai hozzájárulást fizetni. A regisztrációt 2012. március elsejéig végezhetik el a vállalkozások, míg az éves hozzájárulás összegét március 31-ig kell befizetni – adott tájékoztatást Szabó Tibor. A Pápa és Térsége Ipartestület elnöke hozzátette, a regisztráció nem jelent automatikusan kamarai tagságot is, a regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem válnak kamarai taggá, azonban a fenti hozzájárulás fejében a kamara köteles a regisztráltak részére a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) térítésmentesen nyújtani.
Szabó Tibor érdeklődésünkre elmondta, a törvénymódosítás nem érinti az agráriumot, vagyis a fő tevékenységként mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozásokra, a mezőgazdasági termelőkre nem vonatkozik a kötelező regisztráció. Ezenkívül szintén nem kötelesek regisztrálni a magán-állatorvosi, az ügyvédi, az egyéni szabadalmi ügyvivői, a közjegyzői és az önálló bírósági végrehajtói tevékenységet folytatók.
Az Ipartestület elnöke megjegyezte, az utóbbi hetekben megnövekedett irodájuk forgalma. Szabó Tibor azt hangsúlyozta, a vállalkozók keressék fel az Ipartestület székházában működő irodát, hiszen az érintettek hétfőtől péntekig, 9-től 15 óráig tájékoztatást kaphatnak a regisztráció módjáról, az összeg befizetésének mikéntjéről. 
A regisztráció elvégezhető on-line, a www.veszpremikamara.hu weboldalon, vagy a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapjáról letölthető adatlap segítségével, amelyet a megadott címre kell eljuttatni. Az 5.000 Ft-os kamarai hozzájárulást március 31-ig banki átutalással, pénztári befizetéssel vagy csekken lehet lehet befizetni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!