Rendkívül sikeres volt a Munkácsy Bál


2012-02-26 20:09:08  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Rendkívül sikeres volt a Munkácsy Bál főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskola szülők-nevelők bálja a szép korúak közé tartozik, hiszen pár év kihagyással az idei a 45. volt a sorban. A farsang jegyében megrendezett bálon mintegy 270 szülő és nevelő vett részt a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában. A hagyományoknak megfelelően idén is a munkácsys gyerekek készültek műsorral, énekeltek a Munkácsy Zenestúdió régi tagjai, német táncot adtak elő a gyerekek, majd az iskola zenekarának műsorát láthatták a bálozók. Az est fénypontjaként a nyolcadikos tanulók keringőt jártak, majd a Party zenekar biztosította a kiváló hangulatot. A bálozókat Egyházi Viktorné köszöntötte.
- A farsang zajos mulatságait egy ősi hiedelem hívta életre. A középkorban azt hitték az emberek, hogy a tél utolsó napjaiban, amikor rövidek a nappalok és hosszúak az éjszakák a nap elgyengül és a rontó szellemek éltre kelnek. Vigalommal, jelmezes, karneváli felvonulással, boszorkánybábu elégetésével akarták elűzni ezeket, de a farsang ünnepéhez kötődik a tél jókedvű temetése és a rügyfakasztó tavasz, a bő termést hozó nyár ünneplése is. Úgy gondolom, hogy a mi megkésett farsangi bálunk még besegíthet a hideg tél elűzésében.
Az igazgatónő beszédében kiemelte, mint minden bál, a munkácsys is lehetőséget biztosít azoknak, akik segíteni szeretnének. A bál bevétele jótékony célra megy: a gyönyörűen felújított iskola karbantartására, a folyosók és a tantermek falának burkolására, valamint a tanulók támogatására.

Képek:


Címkék: bál
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!