Az utolsó percben nyerte meg a megyei rangadót a Bakonyerdő Pápa


2012-02-25 18:40:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az utolsó percben nyerte meg a megyei rangadót a Bakonyerdő Pápa főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság dél-nyugati csoportjában megyei rangadót rendeztek, a kilencedik helyen álló Bakonyerdő Pápa ugyanis hazai közegben a sereghajtó Tapolca ellen kezdte a tavaszi menetelést. Ahogy az a pápaiaknál megszokott, rosszul kezdték a találkozót, az ellenfél neve mellett már három gól is szerepelt, amikor a hatodik percben Takács Balázs végre megszerezte a hazaiak első találatát. Ezt követően sem a mieinkről szólt az összecsapás, Poór Tamás 1-6-os állásnál időkéréssel próbálta felrázni tanítványait. Az első 15 percben a tapolcaiak akarata érvényesült, a pápaiak nem találtak fogást rajtuk. Több felzárkózási lehetőség is kihasználatlanul maradt, kétgólos hátrányban sem sikerült a ziccert belőnünk, így állandósult a három-négy gólos differencia. A 24. percben Róth Gábor piros lapja borzolta a kedélyeket, a félidőben 11-15 állt az eredményjelzőn. A második játékrészre egy teljesen más Pápa jött ki, feljavult a védekezésünk, Sárközi Balázs a kapuban több ziccert is megfogott, így ismét csak kettő volt a különbség. A második játékrész derekán zsinórban öt gól dobtunk, Lakos Csaba góljával pedig az 52. percben sikerült döntetlenre hozni az állást, majd Sárközi újabb bravúrja után Kapcsándi Zsolt talált be, amivel a mérkőzésen először vezetett a Bakonyerdő (22-21). Az izgalmaknak azonban ekkor még korántsem volt vége, a tapolcaiak megrázták magukat és ismét visszajöttek a meccsbe, így az utolsó percben 25-25 volt az eredmény. Szerencsére az utolsó fél percben még mi támadhattunk, Fébert Levente pedig betörésből megszerezte második találatát a találkozón, amivel sikerült itthon tartani a bajnoki két pontot.

Poór Tamás
: A csapat és a szív diadala volt a mai győzelmünk, bíztam benne, hogy a problémáinkat félre tudjuk tenni a mai találkozóra és mindenki odateszi magát, ez végül így is történt, küzdeni akarásból jelesre vizsgáztunk. Mindig volt valaki, aki a hátán vitte a csapatot, az első félidőben Kapcsándi Zsolt szép és fontos gólokat lőtt, a másodikra pedig Takács Balázs javult fel. A meccs végére nem volt összeállt játéka az ellenfélnek, és a nyitott védekezésünkkel nem tudtak mit kezdeni, lényeg, hogy ha nehezen is, de legyőztük a Tapolcát és már hat ponttal előttük vagyunk.

Bakonyerdő Elmax Vasas SE – Tapolca 26-25 (11-15)

Pápai gólszerzők:

Takács Balázs 9
Kapcsándi Zsolt 8
Fébert Levente 2
Lakos Csaba 2
Takács Norbert 2
Sarus Ferenc 1
Kapcsándi Kristóf 1
Bors Patrik 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!