Lélekemelő találkozás Wass Alberttel


2012-02-25 16:34:00  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Lélekemelő találkozás Wass Alberttel főképe
A Hét Csillag Egyesület jóvoltából Pápa már második alkalommal csatlakozott a határokon is átívelő rendezvénysorozathoz, a Wass Albert felolvasóesthez. Az országos összefogás eredményeként negyvenöt helyszínen, több ezren készültek a lélekemelő együttlétre. Az Esti Kornél Kávéház zsúfolásig megtelt maradandó élményekre vágyó felolvasókkal.
- A mai este Wass Albert életét és munkásságát idézi fel, amelynek üzenete napjainkban is időszerű és fontos. Kívánok mindenkinek élményekben gazdag és kellemes estét - ezekkel a szavakkal köszöntötte Pintér Péter, az egyesület elnöke a megjelenteket.
Kissné Üveges Tímea főszervező is köszöntötte az érdeklődőket.
- Büszkén mondhatom, hogy ezekben a percekben több mint 40 helyszínen zendülnek fel egyszerre Wass Albert nagy értékű szavai. Ez a pillanat éppen ezért összekapcsol bennünket - mondta, s hogy ezt még erőteljesebben kifejezhesse, felolvasta az eseménysorozat főrendezőjének köszöntőjét.
A est során, a tengerentúlon, a Felvidéken, Kárpátalján, öt erdélyi és a harminchét belső magyarországi településen olvastak fel Wass Albert műveiből. Negyvenöt település magyarjai a kimondott erős és tiszta gondolatokkal, üzenetekkel együtt merítettek erőt a magyar szépirodalom remekműveiből. A felolvasás óráiban az ismertebb versmondók, mint Nagy Imre, Gosztola István, Kincses László mellett kicsik és nagyok egyaránt felolvasták vagy elszavalták kedvenc Wass-művüket. Az est különlegességeként a résztvevők archív felvételről is építkezhettek Wass Albert gondolataiból. A rendezvényen a díszvendég, Bartha József református lelkész is megjelent, aki egyben a Wass Albert Alapítvány egyik vezetője is. Emellett a program különlegessége volt az is, hogy a felolvasóest során lehetőség nyílt a Wass családdal történő beszélgetésre online kapcsoláson keresztül.
„Jézus egy alkalommal ezt a példabeszédet mondta a népnek: A mennyek országa hasonló a mustármaghoz, amelyet a földműves elültet földjébe. Ez a mag kisebb ugyan mindenféle magnál, de amikor felnő, nagyobb, mint a kerti vetemények. Valóságos fa lesz belőle, úgyhogy az ég madarai eljönnek, és ágai között laknak.”
Wass Albert mustár magvai igenis léteznek és éppen úgy működnek, ahogy azt ő leírta a hagyatékban.

Képek:


Címkék: Wass Albert
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!