40 éves a Pápai Honvéd Bajtársi Klub


2012-02-24 20:30:24  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


40 éves a Pápai Honvéd Bajtársi Klub főképe
40 éves a Pápai Honvéd Bajtársi Klub. Megalakulásának jubileumi évfordulóját ma délután ünnepelte a gazdag múltra visszatekintő szervezet a Helyőrségi Művelődési Otthonban. Elsőként Mayor Anna köszöntötte a résztvevőket. A jeles ünnepségen megjelent többek között dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere, Magasy Zsolt alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér megbízott parancsnoka, Soós Gyula, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság alárendeltségében működő központ parancsnoka, Kovács Sándor ezredes, az egykori MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka, Erdős Géza nyugállományú ezredes, a BEOSZ Közép-dunántúli Régió vezetője, Bocskay László önkormányzati képviselő, Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének vezetője, Tálos László, a Pápai Szegfű Klub elnöke és a Nyugdíjasok "Életet az éveknek" Veszprém Megyei Egyesületének elnöke, Paulics István, Varga Sándor hagyományőrző huszár főhadnagy valamint Simon Róbert, az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület elnöke. A megszokottól eltérően ma képekkel illusztrált vetítéssel mutatták be a megjelenteknek a Pápai Honvéd Bajtársi Klub negyven éves történetét és hétköznapjait. A megható pillanatokat és nehezen induló kezdeteket összefoglaló kiselőadás után a köszöntések következetek.
Elsőként Kovács Sándor ezredes olvasta fel Bozó Tibor dandártábornok, a Honvéd Vezérkar személyzeti csoportfőnökének köszöntőlevelét.
- Köszönöm a haza, a honvédelem iránti elkötelezettségüket. Köszönöm, hogy aktívan munkálkodnak a nemzedékek és a nyugállományúak közötti kötődés fenntartása és erősítése, továbbá a magyar katonai hagyományok ápolása érdekében. Elismerés és tisztelet illeti önöket azért, hogy a kapcsolatoknak egy új formáját valósították meg, amellyel nélkülözhetetlen szolgálatot tesznek a kedvezőtlen helyzetben lévő vagy megromlott egészségű pályatársak segítésében – állt a levélben.
Kovács Sándor ezredes a MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság nevében felkötötte a klub zászlójára az alkalomra készített ünnepi zászlószalagot, majd a város nevében dr. Áldozó Tamás polgármester mondott néhány, a jövőt érintő gondolatot a negyvenedik évforduló alkalmából.
- Bizonyára értesültek arról, hogy sok minden változik és ez alatt nem a katonai szervezet átalakulására gondolok. Annak az ingatlannak, amelyben működésük 99 százalékát teszik, a jelenlegi státusza elbizonytalanodott. Tulajdonképpen arról van szó, hogy ezt az állami tulajdonban lévő épületet, amit a Honvédelmi Minisztérium kezel, felajánlották átvételre az önkormányzatnak. Az önkormányzat kifejezte szándékát arra, hogy ezt az épületet átvegye és a jövőben is közösségi célokra működtesse. Ha bárkiben, bármilyen kétely lenne a jövőt illetően, vagy a tekintetben, hogy a működési területük, az önök számára fontos programoknak a helyszíne biztos-e, akkor megnyugtatom önöket, hogy igen, biztos - mondta dr. Áldozó Tamás.
A polgármester kihangsúlyozta, a város és a helyi önkormányzat számára fontos, hogy a működési feltételeket biztosítsa a Honvéd Bajtársi Klub számára, amely önszerveződő, önfenntartó, értékteremtő, értékközvetítő helyi közösség.
Magasy Zsolt alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér megbízott parancsnoka is mondott köszöntőbeszédet.
- Fontosnak tartom, hogy a kapcsolat megmaradjon a nyugállományú kollégák és az aktív kollégák között. Biztos vagyok benne, hogy a hagyományainkat együtt kell megőriznünk, mert aki nem tudja, hogy honnan jött, nem tudja, hogy merre tart. Tudom azt, hogy önök figyelemmel kísérik a reptér sorsát és tudják azt is, hogy az elmúlt tíz évben a reptér nagyon sokat fejlődött. Az alapokat azonban önök tették le és köszönet ezért. Negyven év nagyon hosszú idő, amely alatt nagyon sok minden megtörténhet. Amire azt mondjuk ma, hogy természetes, negyven év múlva lehet, hogy nem létezik. Viszont lehet, hogy ami még most nem létezik, negyven év múlva természetes lesz - ezekkel a szavakkal kívánt erőt, egészséget a Honvéd Bajtársi Klub tagjainak a következő negyven évhez a parancsnok.
A rendezvény a többi megjelent társszervezet köszöntőjével, majd oklevelek, emléklapok és emlékplakettek, ajándékok átadásával zárult.


Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!