A Kiss Zoltán emléktáblánál hajtott fejet a Jobbik


2012-02-24 19:45:18  | cikk: mo  | 


A Kiss Zoltán emléktáblánál hajtott fejet a Jobbik főképe
Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata értelmében minden év február 25-én tartják a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját. Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen a megszálló szovjet katonai hatóságok, és a Szovjetunióba hurcolták, ahol több évet raboskodott. E napra és a kommunizmus áldozataira emlékezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete ma este a Deák Ferenc utcai Kiss Zoltán emléktáblánál. A diktatúra áldozatainak emléknapja kapcsán Erőss Bulcsú mondott beszédet.
- Sárba tiporták az emberi és szabadságjogokat, államosították a magántulajdont, tiltották az egyházak működését, megtorolták a sajtó és a véleménynyílvánítás szabadságát, egy életképtelen gazdasági rendszert próbáltak ráerőszakolni a magyar emberekre, amivel nyomorba taszították testvéreinket. A beteges ideológia egyik célja az volt, hogy eltemesse kulturális kincseinket, történelmi hagyományainkat – fogalmazott a jobbikos önkormányzati képviselő.
Erőss Bulcsú felháborítónak nevezte, hogy 22 évvel a rendszerváltás után még vannak olyan települések, melyek utcái, közterei mai napig a kommunizmus megmaradásában szerepet játszó személyek nevét viselik. A Jobbik vidéki településeken tevékenykedő képviselői azon dolgoznak, hogy ezeket az utcaneveket megváltoztassák – derült ki a megemlékezésen. Erőss Bulcsú beszédében kitért arra is, hogy pártjuk több alkalommal kezdeményezte az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát, illetve a lusztrációs törvény elfogadását, mely szerint sem politikai, sem közigazgatási, sem állami tisztséget nem vállalhatnának azok, akik a rendszerváltás előtt bármilyen állami, párt-vagy rendvédelmi szervezetben vezető tisztséget töltöttek be. A kétharmados többség mindkét kezdeményezést lesöpörte az asztalról – fogalmazott a jobbikos képviselő.
- Ezért azt kell gondolnom, a Fidesznek is érdeke, hogy konzerválja ezt a helyzetet, hiszen mikor lett volna jobb alkalom, mint most, kétharmados többségük birtokában lezárni az ügyet és tiszta lappal építeni a jövőnket tovább – tette hozzá Erőss Bulcsú.
A résztvevők közösen elénekelték a Himnuszt, majd elhelyezték a megemlékezés virágait az emléktáblánál, és mécsest gyújtottak Kiss Zoltán honvéd alezredes és a kommunista diktatúrák összes áldozata emlékére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!