A Petőfi Gimnázium futsal sikere Dunaszerdahelyen


2012-02-24 14:52:29  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Petőfi Gimnázium futsal sikere Dunaszerdahelyen főképe
Két esztendővel ezelőtt, a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság pápai elődöntőjében a Petőfi Sándor Gimnázium összemérte erejét a Dunaszerdahelyi Sportgimnázium csapatával. A tornát követően döntöttek úgy az intézmény testnevelői, hogy szorosabbra fűzik a két iskola kapcsolatát. A sportbarátság így nem szakadt meg, olyannyira nem, hogy a Petőfi tavaly egy lány kézilabdatornán, majd a fiúk egy teremfoci tornán is részt vett Szlovákiában. Ezután a szlovákok látogattak Pápára, ahol a Petőfi Futsal Kupán két csapattal léptek pályára a Városi Sportcsarnokban rendezett küzdelmeken. A kapcsolat 2012-ben is folytatódott, hiszen Koncz János tanítványai a II. Igazgatói Kupa elnevezésű futsal tornára utaztak ki a Csallóköz szívébe. A Petőfi Gimnázium – a mezőny egyetlen iskolai csapataként – remek teljesítményt nyújtva az értékes harmadik helyet szerezte meg a hétcsapatos mezőnyben.
- Nagy várakozással nem tekintettünk a torna elé, pusztán a meghívásnak szerettünk volna eleget tenni. A kilenc és tízedik évfolyamból állítottam össze egy eléggé színes csapatot, melyben a PELC utánpótlás játékosai mellett kézilabdázó, vízilabdázó és Horváth Ádám, a Türr Gimnázium tanulója is helyet kapott - emlékezett vissza Koncz János, a gimnázium testnevelője. Tudni kell, hogy vendéglátóink sokkal magasabb szinten űzik ezt a sportot, hiszen náluk minden nap két testnevelés óra van, emellett az iskola rendelkezik saját stadionnal, műfüves pályával, uszodával, szaunával. Annak ellenére, hogy egyesületi alakulatokkal játszottunk, sikerült dobogós helyezést elérnünk, a győzelmet teljesen megérdemelten Brno szerezte meg, róluk tudni kell, hogy csakis futsallal foglalkoznak, több korosztályos válogatott is erősíti a keretet, edzőjük pedig a cseh felnőtt válogatott tagja. Ami minket illet, nehezen melegedtünk bele a tornába, az első találkozón egy góllal tudtunk csak nyerni, de a következő mérkőzéstől kezdve sokkal jobban játszottunk, mindössze egy vereséget szenvedtünk el a keresztbejátszás során, de a bronzmeccset magabiztosan nyertük.

A csapat tagjai: Bors Patrik, Bolla Gergő, Pődör Bálint, Ferencz Viktor, Kovács Dávid, Rácz Máté, Polauf Donát, Fábián Richárd, Horváth Ádám, edzőjük: Koncz János.

Eredmények:

A csoport
Dunaszerdahelyi Járási Válogatott–Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola 0:2
Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola–Petőfi Gimnázium Pápa 0:1
Petőfi Gimnázium Pápa–Dunaszerdahelyi Járási Válogatott 4:0

B csoport
Dunaszerdahelyi Sportgimnázium–FC Békés 2:2
Tango Brno–Dunaszerdahelyi Sportgimnázium 2:1
FC Békés–FK 2007 Dunaszerdahely 4:1
Tango Brno–FK 2007 Dunaszerdahely 2:0
Tango Brno–FC Békés 0:0.

Mérkőzések az 5-8. helyért
FK 2007 Dunaszerdahely–Dunaszerdahelyi Járási Válogatott 3:1
Dunaszerdahelyi Járási Válogatott–Dunaszerdahelyi Sportgimnázium 2:8

Első elődöntő
Tango Brno–Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola 5:0

Második elődöntő
Petőfi Gimnázium Pápa–FC Békés 1:3

Mérkőzés a 3. helyért
Petőfi Gimnázium Pápa–Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola 7:1

Döntő
FC Békés–Tango Brno 1:3

A torna végeredménye:
1. Tango Brno
2. FC Békés
3. Petőfi Sándor Gimnázium
4. Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola
5. Dunaszerdahelyi Sportgimnázium
6. FK 2007 Dunaszerdahely
7. Dunaszerdahelyi Járási válogatott

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!