A nyugdíjasok és az idősek érdekvédelméről a Szegfű Klubban


2012-02-23 20:38:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A nyugdíjasok és az idősek érdekvédelméről a Szegfű Klubban főképe
A Pápai Szegfű Klub ma délután tartotta februári összejövetelét, melynek vendége Demeter Ferenc, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnöke, a Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnökségi tagja volt, aki a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatos elképzelésekről, az aktuális várható irányokról beszélt az érdeklődőknek.
Mint mondta, az utóbbi másfél évben nagyon sok olyan rendezvényen vett részt, ahol a nyugdíjasokról, az idős emberek helyzetéről esett szó politológusok, pszichológusok, történészek és egészségügyi szakemberek jóvoltából.
- Egy év alatt senki nem kereste meg az országos szervezeteket és kérte ki a véleményüket az időseket érintő kormányzati tervekről, intézkedésekről. 2011. április 14-én, Budapesten, az Európa mozinál nagy nyugdíjas szervezetek meghatározott számban delegáltak vezetőket, mely találkozónak az lett volna a lényege, hogy meginduljon egy párbeszéd, egyeztetés a nyugdíjas szervek és a döntéshozók között - mondta Demeter Ferenc. Majd idézett Gerő András történésztől, aki szerint az idősek iránti tiszteletnek a magánéletben és a politikában is működnie kellene.
Az elnök beszélt még a 2011. szeptember 23-án történt budapesti eseményekről is, ahol többen is felszólaltak, mindannyian azt hangsúlyozva, hogy az érdekérvényesítéshez összefogásra van szükség.
Szó esett a 2012. január 27-i eseményekről is, melyek Budapesten a képviselői házban zajlottak. „A nyugdíjrendszerben 2012-től négy modell bevezetése került napirendre, erről ezt követően fogják a vitát megtartani, a nagy kérdés az, hogy mennyire fogják bevonni ezekbe az egyeztetésekbe a nagy nyugdíjas szervezeteket. Az biztos, hogy olyan modell is létezik, ami a már meglévő nyugdíjakat is érinti és nem pozitív módon”- idézett néhány gondolatot az előadó a 2012. január 27-én elhangzottakból.
A klub soron következő találkozója nőnap alkalmából lesz, március 2-án.


Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!