A PNNÖ átadta a pályázaton nyert orvosi eszközöket


2012-02-23 18:11:38  | cikk: mo  | 


A PNNÖ átadta a pályázaton nyert orvosi eszközöket főképe
A Német Szövetségi Belügyminisztérium évek óta támogatja a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata szociális és közösségerősítő projektjeit. A 2011 első félévében meghirdetett pályázaton a Pápa Városi Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ) is részt vett. Pillerné Fódi Ilona, a PNNÖ elnöke elmondta, a pályázatot tavaly áprilisban Burcsi Elemér házorvossal együttműködve nyújtották be, melyben különféle szűrőeszközöket, defibrillátort és egyéb orvosi műszereket lehetett igényelni. A PNNÖ konzultálva Burcsi Elemérrel három eszközre nyújtotta be igényét: egy minilaborra, egy defibrillatorra és egy ún. ABPM készülékre (24 órás vérnyomásmérő). A pályázat nyert, azonban a három műszer közül csak kettőt kaphattak meg: a labordiagnosztikai berendezést és a defibrillátort. A PNNÖ a műszereket ma délután adta át a 7. számú felnőtt háziorvosi körzet háziorvosának, Burcsi Elemérnek. 
Az Egészségügyi Alapellátási Intézet megbízott orvos-igazgatója elmondta, nagy örömmel vette át a készülékeket, különösen a defibrillatort, hiszen az automata életmentő eszköz hordozható, bárhová magával tudja vinni. Burcsi Elemér elmondta azt is, telepített újraélesztő készülék van a Közép utcai rendelőben, ezenkívül a város több pontján: a Városházán, a Sportcsarnokban és a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének irodahelyiségében. A most kapott eszköz nagy előnye, hogy hordozható és kis helyen is elfér, jelentősége pedig hatalmas, ha emberéletről van szó. A háziorvos hozzátette a laborberendezés a vércukor, koleszterin és egyéb vérzsírok mérésére alkalmas. Burcsi Elemér felajánlotta, hogy az eszközzel szívesen végez szűréseket a német nemzetiségi lakosság körében még akkor is, ha a páciens adott esetben nem tartozik a 7. számú körzethez.
Pillerné Fódi Ilona elmondta, tervezik, hogy idén is indulnak hasonló pályázaton, hogy újabb orvosi műszereket állíthassanak a város lakosságának szolgálatába.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!