„Életem gyöngyei” - Etényiné Kelemen Éva verseskötetének bemutatója


2012-02-22 18:47:16  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Életem gyöngyei” - Etényiné Kelemen Éva verseskötetének bemutatója főképe
2011 decemberében jelent meg Etényiné Kelemen Éva második verseskötete. A nyugdíjas költőnő már 2000 óta ír verseket örömről, bánatról, családjáról, az ünnepekről és a hazájáról egyaránt.
Etényi Dezsőné Kelemen Éva 1938. április 4-én, Újmalomsokon született. Pápán járt általános és középiskolába is. Már ekkor nagy érdeklődéssel fordult az irodalom felé, de leginkább a verseket szerette. Az iskolái elvégzése után az Elekthermaxban dolgozott egészen nyugdíjba vonulásáig. 1958-ban ment férjhez, s a házasságból két fia, Dezső és Zoltán született.
Ma délután a Pedagógus Művelődési Házban a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének összejövetelén mutatta be az egyesület tagja újonnan megjelent kötetét.
Az „Életem gyöngyei” című kötet tizenegy fejezetből áll, amely ünnepekhez, családtagokhoz, klubokhoz és a hazához szól.
A költőnő kérdésünkre elmondta, egy családi tragédia, férje halála után érezte azt a közölni vágyást, amely aztán a versírással teljesedett ki. Boldogsággal töltötte el az, hogy rímbe szedhette gondolatait, s ezzel kifejezte legmélyebb érzéseit.
- Úgy érzem, hogy a versek mindig az ember lelkivilágát tükrözik, annak megfelelően, hogy jó vagy rossz hatás éri. A versírás elválaszthatatlan a szeretettől. Akiben nincs szeretet, annak élete sivárrá és céltalanná válik. Az ünnepek is fontosak az életemben, hiszen elválaszthatatlanok a szeretettől, s mindig feltöltődést jelentenek számomra. Ezek a gondolatok a szülőkhöz, gyermekeimhez, unokáimhoz íródott versekben fejeződnek ki elsősorban. Én hiszek a szeretet nélkülözhetetlen erejében - mondta Etényiné Kelemen Éva.
Végül hozzátette, hogy versíró tevékenységét nagyon sokan támogatják, köszönet ezért családtagjainak, barátainak és a nyugdíjas egyesület tagjainak is.
A verseskötet bemutatóján a Bartók Béla Zeneiskola két növendéke, valamint az Irodalmi Önképző Kör és a Nyugdíjas Énekkar is közreműködött.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!