Ligakupa: Tóth Gábor góljával előny a Lombardnál


2012-02-22 16:25:02  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nb1.hu  | 


Ligakupa: Tóth Gábor góljával előny a Lombardnál főképe
Ma délután a Ligakupa negyeddöntőjének első összecsapásán játszotta idei első tétmérkőzését a Lombard Pápa. A pápaiak az A csoport élén végeztek, miután gólnélküli döntetlenre végeztek a Győri ETO-val, majd 8-0 arányban lemosták az ZTE-t, aztán kikaptak a Haladástól. Októberben sikerült visszavágni a Halinak (1-0), és a Perutzban a Zalaegerszeg sem tudott megálljt parancsolni Szűcséknek. Az első helyet Győrött (1-3) sikerült megszerezni. A Kaposvár veretlenül végzett a B csoport első helyén, és jó előjelekkel várhatta a mai meccset, hiszen a zöld-fehérek veretlenül zárták a téli felkészülést, a kapusokat nyolc meccs alatt mindössze kétszer mattolták. Az összecsapást a Cseri úti műfüves pályán rendezték, a hazaiak a Posza – Pavlovics, Zsók, Graszl K., Jánvári – Horváth T., Addo – Gujic, Kovács O., Balázs B. – Bebeto kezdővel futottak ki a műfűre, Bene Ferenc pedig a Szűcs L. – Nagy S., Balogh B., Rodenbücher, Présinger – Horváth L., Farkas A. – Lovrencsics, Tóth B., Quintero – Szilágyi P. felállást favorizálta. A Kaposvár hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az első játékrész nem sok izgalmat hozott, jobbára a két tizenhatos között folyt a játék. A Rákóczi volt valamivel veszélyesebb egy Pavlovic helyzet révén. Szünet után a csereként beálló Grumic harcolt meg egy előrevágott labdáért, s miután megszerezte azt, Rodenbücher már csak lerántani tudta őt a tizenhatos előterében. Oláh játékvezető kiállította a Lombard Pápa középső védőjét, Safaric szabadrúgását pedig Szűcs öklözte a mezőnybe. Jelentős mezőnyfölényben játszott ezt követően a hazai gárda, gólt azonban a Lombard Pápa ért el egy szögletet követően. A védők által kifejelt labda Horváth Leventétől a leshatáron kilépő Tóth Gábor elé került a jobb oldalon, aki öt méterről a bal alsó sarokba lőtt 0-1. A folytatásban próbált egyenlíteni a Rákóczi, Sisa Tibor védő helyett csatárt hozott a pályára, ám nagyobb helyzetig nem sikerült eljutni, így Bene Ferenc csapata várhatja előnnyel a két hét múlva esedékes visszavágót. Rossz hír, hogy Tóth Bence, a pápaiak nemrégiben igazolt középpályása megsérült, a szünetben le is kellett cserélni.

Kaposvári Rákóczi FC – Lombard Pápa FC 0-1 (0-0) Gólszerző: Tóth G. (75.)
Kaposvár, Cseri úti műfüves pálya, 200 néző. V.: Oláh

Rákóczi FC: Posza – Pavlovic, Zsók, Graszl, Jánvári (Haruna, 77.) – Horváth T. (Sedlak, 88.), Addo (Hegedűs, 51.) – Gujic, Kovács O. (Safaric, 51.), Balázs B. – Bebeto (Grumic, 58.). Vezetőedző: Sisa Tibor

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S., Balogh, Rodenbücher, Présinger (Németh M., 46.) - Horváth L., Farkas A. – Lovrencsics (Arsic, 85.), Tóth B. (Gyömbér, 46.), Quintero (Inutile, 46.) – Szilágyi (Tóth G., 66.). Vezetőedző: Bene Ferenc

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!