Orbán Imre: a nagy magyarok hiányoznak a NAT-ból


2012-02-21 18:55:03  | cikk: mo  | 


Orbán Imre: a nagy magyarok hiányoznak a NAT-ból főképe
„Hogyan akarunk hazafias diákságot nevelni, ha a legnagyobb magyarok ki vannak zárva az irodalomból?” - tette fel a kérdést mai sajtótájékoztatóján Orbán Imre. A Hit Pajzsa Nemzeti Egylet vezetője arról számolt be, megdöbbenéssel tapasztalta, hogy a Nemzeti Alaptantervben (NAT) még csak említés szintjén sem szerepel Reményik Sándor, Nyírő József, Szabó Dezső, Tormay Cecile, az irodalmi Nobel-díjra jelölt Herczeg Ferenc vagy Wass Albert – fogalmazott Orbán Imre.
- A magyar hazájáért élő-haló írók műveit még szovjet parancsra törölték a kánonból. Reakciósnak és fasisztának bélyegezték őket. Most csak találgathatunk, hogy milyen megfontolások érvényesek a mai kánon megalkotásához, és ebben kell segítenünk – saját kérésére – a kormányzatot – tette hozzá az egylet elnöke.
Orbán Imre tájékoztatott arról is, a Tormay Cecile Kör, a Hit Pajzsa Nemzeti Egylet és a Pápaiak a Nemzetért Egyesület arra kéri a velük egyet értőket, hogy támogassák a kezdeményezést, melyben levélben hívják fel az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet figyelmét a hiányosságra. A szervezetek képviselői online aláírásgyűjtésbe kezdtek, ezenkívül arra buzdítják a kezdeményezéssel szimpatizálókat, hogy még február végéig tegyék meg észrevételeiket az intézet hivatalos honlapján.
Orbán Imre sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy a január 1-jén életbe lépett, az emberiség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről és a kommunista diktatúrában elkövetett bűnök üldözéséről szóló törvény hatályánál fogva feljelentést tett Biszku Béla korábbi belügyminiszterrel szemben - egyebek közt - felbujtóként elkövetett szándékos emberölés, szándékos súlyos testi sértés, felbujtóként elkövetett kényszervallatás, hűtlenség és felségsértés, illetve felségsértés a Magyar Állam területe ellen és bűnpártolás miatt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!