Meghívásos gyermek karate verseny


2012-02-21 13:08:45  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Meghívásos gyermek karate verseny főképe
A Griff SE Kyokushin Karate Klub negyedik alkalommal szervezett gyermek karate versenyt, aminek ismét a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tornaterme adott otthont. A helyiség zsúfolásig megtelt versenyzőkkel és értük aggódó, nekik szurkoló szülőkkel, barátokkal, ismerősökkel. Az idei verseny mindenben felülmúlta a korábbi tornákat és ezzel együtt a szervezők várakozásait is. 104 fiatal nevezett, érkeztek versenyzők Kapuvárról, Székesfehérvárról, Várpalotáról, Pusztaszabolcsról, Sopronból és a szlovákiai Nemesócsáról is. A Griff SE-t 34 versenyző képviselte, ekkora létszámban pápai karatésok nem indultak még el egy versenyen sem. A küzdelmek két tatamin zajlottak, a nap végén összesen 29 kategóriában hirdethettek győztest. A háziversenyről Bolla András számolt be.
- A 34 hazai indulóból 28-an végeztek a dobogón, ami nagyon szép teljesítmény. Összesen 4 arany, 13 ezüst és 11 bronzérmet szereztünk. Az edzőknek remek alkalom nyílt a nap folyamán, hogy lemérjék, hogy ki hol tart a felkészülésben, hiszen két hét múlva már a diákolimpián mérik össze tudásukat a gyerekek. A verseny célja az volt, hogy lehetőséget adjon olyan fiatal karatékáknak is versenyezni, akik még a hivatalos bajnokságon nem indulhatnak, mert vagy túl fiatalok, vagy még nincs meg a megfelelő övfokozatuk ehhez. Ilyen versenyt alig rendeznek az országban, ezért is egyre nagyobb az érdeklődés a pápai torna iránt. Nagyon fontos kiemelni, hogy 13 küzdő jelenleg még a kezdő csoport edzéseit látogatja, az ő teljesítményük - és az, hogy egyáltalán jelentkeztek erre a megmérettetésre – elismerésre méltó. Vannak köztük, akik még csak 3-4 hónapja karatéznak, és Major Bence, Csuti Réka, Miniska Enikő, Bükki Bence, Boldizsár Bence, Mester Mátyás, Szigeti Panna, Bencze Kitti, Javadi Szuren, Tóth Simon, Tóth Konrád, Rachel Daniels, Horváth Dominik személyében olyanok is, akik alig múltak el hat évesek. Szeretnénk megköszönni a klubtagok és a szülők segítségét a lebonyolításban, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskolának, hogy a rendelkezésünkre bocsátotta a tornatermet, és a támogatóinknak, hogy évek óta töretlen bizalommal állnak mellettünk. A gyerekeket sensei Szalóki Sándor, sempai Nagy Lívia, Csizmadia Melinda és Bolla Péter készítették fel.

A pápai helyezettek:

Első helyen végeztek
Benkő Noémi (gyerek 2, lány, könnyűsúly)
Molnár Milán (gyerek 1, fiú, nehézsúly)
Filipkó Zsófia (serdülő, lány, könnyűsúly)
Nagy Olivér (gyerek 2, fiú, nehézsúly)

Második helyezettek
Major Bence (előkészítő, fiú, nehézsúly)
Bencze Alex (gyerek 1, fiú, középsúly)
Csuti Réka (előkészítő, lány, könnyűsúly)
Gerencsér Marcell (gyerek 1, fiú, könnyűsúly)
Ferenczy Áron (gyerek 2, fiú, középsúly)
Molnár Milán 2 (gyerek 1, fiú, könnyűsúly)
Kovács Botond (serdülő, fiú, könnyűsúly)
Györkös Szevér (gyerek 1, fiú, könnyűsúly)
Róka Attila (gyerek 1, fiú, középsúly)
Miniska Enikő (gyerek 1, lány, könnyűsúly)
Bóka Viktória (gyerek 1, lány, középsúly)
Nagy Benedek (serdülő, fiú, középsúly)
Balogh Ábel (serdülő, fiú, nehézsúly)

Harmadik helyezettek
Bükki Bence (előkészítő, fiú, könnyűsúly)
Mester Mátyás (előkészítő, fiú, nehézsúly)
Szigeti Panna (előkészítő, lány, könnyűsúly)
Bencze Kitti (előkészítő, lány, könnyűsúly)
Benkő Ármin (gyerek 1, fiú, középsúly)
Javadi Szuren (gyerek 1, fiú, középsúly)
Tóth Simon (gyerek 1, fiú, nehézsúly)
Rachel Daniels (gyerek 1, lány, középsúly)
Róka Eszter (gyerek 2, lány, könnyűsúly)
Sütő Balázs (serdülő, fiú, könnyűsúly)
Szabó Márton (serdülő, fiú, középsúly)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!