Az északi csatát Svédország nyerte


2009-08-15 22:27:41  | cikk:  | 


Egy svéd-dán összecsapás legyen szó bármilyen sportról, mindig külön presztízzsel bír. Jelen esetben a két U 19-es válogatott csap össze a 17 órakor kezdődő Európa-bajnoki mérkőzésen. Mindkét csapat igyekezett javítani mérlegén, ugyanis a svédek a hollandoktól kaptak ki első mérkőzésükön, a dánokat pedig Románia fektette két vállra a C csoport előző körében. A hangulatra ezúttal sem lehet panasz, sárgába és pirosba öltözött a zsúfolásig megtelt lelátó. 4 percet kellett várni az első dán gólra, ekkor a svédek neve mellett már 3 egység állt. Ez az állapot 2 percig sem tartott, a dánok két gyors kontrával ki is egyenlítettek. Az első játékrészben a korábbi mérkőzésekhez képest kevesebb gól esett, 20 perc elteltével mindössze 16-szor örülhetett valamelyik csapat. A félidő végére azért összekapták magukat az alakulatok, és 15-12-es svéd előnnyel vonultak az öltözőbe.

A folytatásban állandósult a svéd fölény és tovább nőtt a két csapat közti különbség. A 40.perc környékén 8 góllal is vezetett a Krister Broman által dirigált svéd alakulat. 10 minutummal a vége előtt is még 5 gól volt a különbség, ezt azonban már nem sikerült ledolgozni. A dánok a végén még követő emberfogással is igyekeztek újat húzni, ám ez sem jött be. Az északi csatát tehát Svédország nyerte 31 – 26 arányban. A találkozó legjobbjának Johanna Westberget válaszották, a dánoknál Camilla Hornbechet látták a legjobbnak.

Folytatás vasárnap, szintén két mérkőzéssel, az A jelű kvartettből előbb Spanyolország – Szlovénia, majd 17 órától Norvégia – Ausztria találkozót rendeznek.

Haraszti Gábor


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!