Parázsmeccsen nyert a Pápai Motax Autó KC


2012-02-19 21:31:16  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Parázsmeccsen nyert a Pápai Motax Autó KC főképe
Az NB II-es kosárlabda bajnokság 14. fordulójában a Pápai Motax Autó KC a tabella negyedik helyén álló Dombóvári KS alakulatát látta vendégül. A fehér mezes hazaiak várhatták kedvezőbb előjelekkel a négy negyedet, hiszen az odavágón 89-85-ös győzelmet arattak, igaz a másik oldalon Halmai Balázs alakulata a revans lehetőségében bízott - az A csoportos Pécsben játszó játékosok segítségével. A pápaiak a Vajda, Sömenek, Szekeres, Fülöp, Viant ötössel kezdtek, nem is akárhogy, hiszen még talán a legoptimistább szurkolók sem számítottak arra, hogy az első negyed derekán 15 pontos előnyt mutat a Sportcsarnok eredményjelzője (20-5). Szépen ültek a hármasaink, jól szedtük a lepattanókat, és a védekezésre sem lehetett panasz, az első negyed végére sikerült megtartani a 15 pontos különbséget (26-11). A nagyszünetig sem változott, az amúgy feszült hangulatú találkozón a felek közötti különbség, igaz a mieink játékába már néhány apró figyelmetlenség is becsúszott, a félidőben 46-32 volt az állás. A harmadik negyedben főleg a játékvezetők kerültek előtérbe, több vitatott ítéletet is hoztak a hazaiak és a vendégek kárára egyaránt, ettől függetlenül a kezében tartotta az irányítást a Pápa, a vezetés nem forgott veszélyben, a záró 10 percre 11 pontos előny maradt (63-52). A negyed Szekeres triplájával indult, ennek ellenére a Dombóvár gyors támadásai sikeresek voltak, hat perccel a vége előtt hat pontra olvadt a különbség (68-62). A hajrára Sömenek is visszatért, aminek a palánk alatt nagy hasznát vettük, sajnos a játékvezetés továbbra sem tudott felnőni a meccs színvonalához, aminek elsősorban a dombóváriak itták meg a levét (77-68). Másfél perccel a vége előtt ismét Sömenek volt a főszereplő, sikeres hármasával eldőlt a találkozó, a Pápai Motax KC küzdelmes mérkőzésen a gyenge bíráskodás ellenére megérdemelten szerezte meg a bajnokságban 11. győzelmét. A pápai csapat hazai pályán legközelebb március 11-én 18 órától a Pécsbánya SE ellen lép pályára.

Pápai Motax Autó KC - Dombóvári KS 83-71 (26-11, 20-21, 19-20, 18-19)

Vajda Balázs: A mérkőzés elejétől fogva férfias küzdelem folyt a pályán, amit a játék szépsége sínylett meg. Az első negyedben kontrolláltuk a történéseket, a folytatásban volt egy kis rövidzárlatunk, közelebb is kerültek a vendégek, a harmadik negyedtől kezdve valami megváltozott a pályán, és nem a kosárlabdáról szólt az este. Több olyan esemény is történt, ami kizökkentett minket a játékunkból, gondolok itt az ellenfél viselkedésére, vagy a finoman szólva is véleményes ítéletekre. Gratulálok a csapatomnak, hiszen a szezon eddigi legnehezebb ellenfelét az idény legkeményebb mérkőzésén le tudtuk győzni, az eredmény önmagáért beszél.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!