Dr. Kovács Zoltán: A saját létünkért küzdöttünk-erről szólt 2011 a katasztrófák mellett


2012-02-17 21:30:52  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Dr. Kovács Zoltán: A saját létünkért küzdöttünk-erről szólt 2011 a katasztrófák mellett főképe
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, kormánymegbízott volt ma a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének vendége. A politikus saját megfogalmazása szerint, amióta a Veszprém Megyei Kormányhivatalban dolgozik, tulajdonképpen szervezet-átalakítással foglalkozik. Előadása első felében kormánymegbízotti tevékenységéről, a hivatal felépítéséről, majd a kialakítandó megyei intézményfenntartói rendszerről és a járásokról, az új jogkörökről, ügykörökről beszélt. Úgy fogalmazott, a hatékonyság érdekében Magyarország a korábbi közigazgatási, emberközpontú rendszerhez fog hamarosan visszatérni. Ha kialakul a járási kormányhivatal, a megyei csak másodfokú fórum lesz bizonyos ügyekben.
Dr. Kovács Zoltán végül Magyarország jelenlegi helyzetét értékelte. Mint mondta, ezt kicsit tágabb környezetből kell nézni, így elsősorban arról beszélt, mit örökölt az Orbán-kormány 2010-ben.
- Rettenetes örökséget vettünk át. Mondok egy példát, Malév. Nem lehetett tudni, hogy mi van a titkos záradékokban, hogy történtek az adásvételek, ügyletek, ehhez vizsgálatokat kellett indítani. Ez a dolga Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak, aki nem politikai alapon, hanem pénzügyi, számszaki, szerződéses alapokon vizsgálja meg az ügyeket. Gyakorlatilag körülbelül ott álltunk, mint Antall József, hogy ráomlik az ország és nem csak adósságállomány, hanem jó néhány olyan szervezeti, rendszerbéli örökség terén, amely azon kívül volt, hogy 500 milliárd forint mínusz volt az államkasszában. Ezen kívül kaptunk a nyakunkba egy árvizet és egy vörösiszapot - mondta a kormánymegbízott.
Dr. Kovács Zoltán kitért az egykulcsos jövedelemadó céljára, a polgári középosztály kialakítására, a jövedelempótlék valamint az adójóváírás politikai vitájára is és a családi adókedvezmény céljára. Beszélt továbbá a fokozódó nemzetközi helyzet miértjeiről, az Alaptörvényről, a Médiatörvényről és a kétharmados törvényekről, a bankadóról, a válságadóról, a forintspekulációról valamint az ellenzék súlyos és rosszindulatú, kormányellenes politikájáról.
Mint mondta, Európának azzal a nehézséggel kellett a válság idején szembenézni, hogy ugyanannyi pénzért többet kellett dolgozni, s ehhez nem voltak az emberek hozzászokva. Hazánk elmúlt évét illetően pedig úgy látja a politikus: a saját létünkért küzdöttünk, erről szólt 2011 a katasztrófák mellett.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!