Lombard Pápa ’B’ - FC Ajka 1-3


2012-02-17 20:01:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Lombard Pápa ’B’ - FC Ajka 1-3 főképe
A hét második edzőmérkőzésén a Lombard Pápa az NB II-es bajnokság ötödik helyén álló FC Ajka ellen folytatta a téli felkészülést. Bene Ferenc ezúttal pihentette kulcsembereit, így többségében az NB III-as keretbe tartozók és a próbajátékon lévők szerepeltek, a mieink a Kopecky – Présinger, Somogyi, Tóth G., Rása – Dóczi, Szabó Z., Gyömbér - Inutile, Patrick, Lovrencsics összeállításban futottak ki a műfüves pályára, csereként Tar, Grőber, Páli, Kalmár és Molnár is szóhoz jutott. Az első fél órában igazi gólszerzési lehetőség nem alakult ki, a két kapusnak vajmi kevés dolga akadt. A találkozó során az volt az ember érzése, hogy 11 játékvezető ellen játszik a Lombard, az ajkaiak - élükön Szabó Leventével - minden szituációt ellentétesen ítéltek meg, rendszeresen hevesen reklamáltak, még akkor sem voltak elégedettek, amikor nekik kedvezett egy bírói ítélet. A 37.percig kellett várni az első lehetőségre, ekkor Lovrencsics kapott remek labdát, élesen középre lőtt labdájából Szabó Zoltán talált be, ám az asszisztens intésére a sípmester nem adta meg a találatot. A 41.percben ismét Szabó volt a főszereplő, lövése Inutilén pattant meg, becsapva ezzel Jánosa kapust 1-0. A hosszabbítás utolsó perceiben egy szögletet követően Pákai fejesével egyenlítettek az ajkaiak 1-1. Nem kellett sokat várni az újabb vendég gólra, ekkor Szabó zörgette meg a hazaiak hálóját. A következő 10 percben több egyenlítési lehetőség is adódott a mieink előtt, ám sem Inutile, sem Lovrencsics, sem a próbajátékon szereplő Patrick nem tudott kifogni az ajkaiak portásán. A 3-1-es végeredményt Mihalecz büntetőből állította be. Bene Ferenc elsősorban azzal volt elégedett a lefújás után, hogy az NB III-as fiatalok megállták a helyüket egy NB II-es alakulattal szemben.
- A mai találkozó azt a célt szolgálta, hogy mérkőzésterhelést kapjanak azok a játékosok, akik korábban kevesebbet játszottak. Mivel továbbra is szűk a keretünk, így az első csapatból kevesen tudtak pályára lépni. A játékosok többségével elégedett voltam, az ilyen meccsek arról szólnak, hogy ki az, aki be tud kerülni a kezdőbe, és ki az, aki nem. Örömteli, hogy a játéklehetőséghez jutó fiatalok jól teljesítettek, ami pedig nem tetszett, azt az öltözőben fogom elmondani.
Február 21-én zárul az átigazolási időszak, a korábbi és jelenlegi próbajátékon szereplők sorsáról Szemán György klubigazgatót faggattuk.
- Sajnálatos módon ezidáig nem sikerült a próbajátékosokkal megerősíteni a csapatot, a korábban pályára lépők érkezése különböző okok miatt nem valósulhatott meg. A mai mérkőzésünkön a holland másodosztályból érkezett Patrick sem tudta meggyőzni a szakvezetést. Az átigazolási időszak hajrájában vagyunk, ennek ellenére nem tettünk el arról, hogy 3-4 játékossal megerősítsük a keretet. Szükség is van labdarúgókra, hiszen szemmel látható, hogy kevesen vagyunk, és nem megbántva senkit, minőségileg is előre kell lépnünk. Jelen pillanatban is tárgyalásban vagyunk játékosokkal, amíg lehetőség van rá, szeretnénk igazolni.

Lombard Pápa B – FC Ajka 1-3 (1-1) Gsz.: Inutile ill. Pákai, Szabó, Mihalecz

Lombard Pápa: Kopecky – Présinger, Somogyi, Tóth G., Rása – Dóczi, Szabó Z., Gyömbér, Inutile, Patrick, Lovrencsics

FC Ajka: Jánosa - Sallér, Subicz, Pákai, Gunther - Kovács., Horváth A., Pavlitzky, Szabó- Gaál, Mihalecz

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!