A Pápai Vízmű felhívása a vízmérőhelyek fokozott ellenőrzésére


2012-02-16 20:17:43  | cikk:  | 


Tisztelt Fogyasztó !
2012. február első hetében a rendkívül hideg időjárás miatt már több mint 70 db vízmérő fagyott el. A fagyos időjáráshoz kapcsolódó hibabejelentések száma a szolgáltatási területünkön többszörösére nőtt.
A tartós hideg komoly károkat okozhat az aknában levő vízmérőkben, sőt a falon belüli vízvezeték-hálózatban is. A mostani meghibásodásokat alapvetően az ingatlanokat folyamatosan használó, állandó fogyasztók jelzik. Így feltételezhető, hogy a hálózati vizet ritkán vagy egyáltalán nem használó Fogyasztók, még nem is szembesültek az esetleges problémákkal.
Javasoljuk, hogy minél rövidebb időn belül ellenőrizze le, - kerti csapja, nyaralója, üdülője, zárt kerti ingatlanán a vízmérő helyet.
A felkészületlenség és a gondatlanság nem csupán kellemetlenségeket, de komoly anyagi terheket is okoz. A fagyott mérők cseréjét a hibabejelentést követően a Pápai Vízmű Zrt. elvégzi, de ennek költségét az érintett Fogyasztónak kell megtérítenie.
A vezetékhálózaton keletkezett hiba és csőtörés következtében jelentős mennyiségű ivóvíz folyhat el, amelynek összege több százezer forint is lehet.
Még mindig nem késő a vízmérőakna hőszigetelése !
Az aknafedlap megfelelően zárjon, alá hőszigetelő anyagot tegyen.
Amennyiben az ingatlant nem használják, akkor vízteleníteni kell az aknában is.

Együttműködését köszönjük!
Pápai Vízmű Zrt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!