A megyei közgyűlésben végzett munkáról számolt be a Jobbik


2012-02-16 16:59:35  | cikk: mo  | 


A megyei közgyűlésben végzett munkáról számolt be a Jobbik főképe
Mai napon ülésezett a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A munkaülésen a képviselők 15 napirendi pontot tárgyaltak. Orbán Imre, a Jobbik megyei képviselője a közgyűlésben végzett munkáról számolt be mai sajtótájékoztatóján. A jobbikos képviselő elmondta, támogatta a megyei közgyűlés tisztségviselőinek és tagjainak juttatásairól szóló határozatot, melynek nyomán a képviselőknek és a bizottsági tagoknak átlagosan 35, illetve 25 százalékkal csökken a reálbére. Orbán Imre nehezményezte azonban, hogy a közgyűlés elnökének és alelnökének nem változott a fizetése. A jobbikos megyei képviselő támogatta a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását. A napirendi ponttal kapcsolatban megjegyezte, ellenezte a felvetést, mely a január 31-i hatállyal lemondott főállású alelnöknek, Kovács Norbertnek történő szoborállításra vonatkozott. 
Orbán Imre nem támogatta a Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatalában történő létszámcsökkentés elrendelését. Elmondta, 24 fő köztisztviselő fog dolgozni a hivatalban. Arra kérte a közgyűlést, hogy tegye nyilvánossá azon személyek kilétét, akiknek megszüntették a munkaviszonyukat. Orbán Imre mindezt azzal indokolta, hogy a kormány korábban ígéretet tett arra, hogy mindenkinek lesz munkahelye.  
A képviselők az ülésen tájékoztatót hallgattak meg Veszprém megye közúthálózata fejlesztéséről, kiemelten a 8. sz. főút korszerűsítéséről. Szilágyi András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese beszámolójából a Jobbik azt szűrte le, hogy jelenleg a megyében nem folyik jelentős útépítés – fogalmazott a képviselő. Orbán Imre elmondta, kérdéssel fordult az előadóhoz a 83-as számú főút  Pápa-Győr és a Pápa-Városlőd közötti szakaszát illetően. E tekintetben azt a választ kapta, hogy a fejlesztéssel kapcsolatban a kormány jelöli ki a prioritásokat.  
A megyei közgyűlés mai ülésén Orbán Imre interpellációban kérte a közgyűlés elnökét, hogy hozza nyilvánosságra a Veszprém  Megyei Önkormányzat konszolidációja keretében átvett adósságállomány mértékét, illetve azt, mely vagyontárgyak kerültek át a kormányhivatalhoz és egyéb szervekhez. A közgyűlés elnöke a jobbikos képviselő figyelmébe ajánlotta az erről szóló dokumentumot. Orbán Imre összességében nem volt elégedett az interpellációra adott válasszal, ezért úgy fogalmazott, később visszatér a kérdésre – derült ki a sajtótájékoztatón.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!