Vizsgálják a buszbaleset okait (Frissítve!)


2012-02-15 17:35:48  | cikk: mo  | fotó: Mike György, Mike Lá  | 


Vizsgálják a buszbaleset okait (Frissítve!) főképe
A Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának munkatársai a megyei kapitányság rendőreivel közösen, műszaki szakértő bevonásával vizsgálják azt a súlyos közúti balesetet, mely délután 14 óra magasságában történt Pápa-Tapolcafő és Járiföld között. A pápai autóbusz-pályaudvarról 13 óra 35 perckor induló, menetrend szerint Veszprémbe közlekedő helyközi autóbusz körülbelül 40 utassal a fedélzetén a menetirány szerinti baloldalon húzódó vízelvezető árokba borult és az oldalára fordult – adott tájékoztatást Császárné Elek Veronika, a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési főelőadója. A Bakony Volán egyik járatával történt buszbalesetben 13 személy sérült meg, köztük súlyos és könnyebb sérültek. A baleset helyszínére 10 mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett. A sérülteket többek között Ajkára és Pápára szállították, egy súlyos sérültet a mentőhelikopter juttatta a budapesti Honvéd Kórházba.
Csillag István megbízott katasztrófavédelmi kirendeltségvezető arról számolt be, a helyszínre három pápai és két veszprémi tűzoltóegység érkezett. A sérülteket 17 órára elszállították a baleset helyszínéről. Jelenleg teljes útzár mellett zajlik a helyszínelés, a baleset okait vizsgálják. 
Heizer János, a Bakony Volán Zrt. vezérigazgatója megerősítette, a balesetet szenvedett autóbusz jó műszaki állapotban volt, a gépjárművet téli gumikkal szerelték fel. A vezérigazgató hozzátette azt is, ehhez hasonló baleset 30 éve nem történt a társaság életében. 

A Pápai Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint az útzárat 18 órakor feloldották.

Képek:


Címkék: baleset
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!