Félidőben még vezetett, végül kikapott a Lombard Pápa


2012-02-15 17:05:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Félidőben még vezetett, végül kikapott a Lombard Pápa főképe
A szlovák bajnokság második helyén álló pozsonyi együttes, a Slovan Bratislava ellen folytatta a felkészülési mérkőzések sorát a Lombard Pápa. A találkozó negyed órás csúszással, 13:15-kor kezdődött a műfüves pályán, melyen a mieink a Szűcs - Nagy, Rodenbücher, Balogh, Németh – Horváth, Tóth B., Quintero – Szilágyi, Maric összeállításban kezdtek. Az első 20 perc mezőnyjátékot hozott, csupán egy vendégkísérletet jegyezhettünk fel, melyet Szűcs magabiztosan fogott. A csapatoknak a félidő derekán nemcsak egymással, hanem viharos erejű széllel, és az intenzív havazással is meg kellett küzdeniük, Becséri játékvezetőnek kis híján félbe is kellett szakítania a találkozót, végül az edzőkkel történt egyeztetést követően folytatódhatott a játék. A 21. percben Sebo gurított mellé, majd Tóth szögletéből Rodenbücher bólintott a kapuba, 1-0 a hazaiaknak. Egy perccel később Grendel lábában volt az egyenlítés, lövése centikkel kerülte el a kaput. Közben a havazás is csillapodott, így a szél ellenére biztosak lehettünk a folytatásban. A második félidőben Šebo lövésére Szűcs ért le szépen, majd Lovrencsics beadását Szilágyi fejelhette tisztán kapura, fejesét Putnocký tolta fölé. A 66. percben 1-1-re módosult az állás, Grendel egy visszakapott labdát jobb külsővel a bal alsóba lőtt. A 75. percben alakult ki a 2-1-es vendégsiker, ekkor Mészáros talált a kapuba, igaz többen a gól előtt kezezést láttak. A jó erőkből álló pozsonyiak ellen 70 percig jól tartotta magát a Lombard, az utolsó 20 perc azonban egyértelműen a vendégeké volt.

Bene Ferenc: A szlovák élcsapat ellen jó ritmusú mérkőzést játszottunk. A korábbi edzőmérkőzésekhez képest tovább tartott az a periódus, amíg ritmusban a csapat megfelelően futballozott, igaz nem volt nálunk annyit a labda, mint a korábbi találkozókon, ennek oka, hogy a télen a mai volt az eddigi legerősebb ellenfelünk. Az utolsó 15 percen látszott, hogy a szlovákok egy héttel korábban kezdték a felkészülést, vannak még problémák a védekezésünkben, de most sokkal többet kaptam a játékosoktól, mint a korábbi felkészülési mérkőzéseken.
Egyes hírek szerint a Lombard Pápa szeretné a soraiban tudni Balajti Ádámot, a vezetőedzőt erről is faggattuk.
- Egy NB I-es csapatnál az átigazolási időszakban sok játékos neve felmerül, Ádámot jó futballistának tartom, edzője is voltam, ezt a kérdést jelen pillanatban nem tartom aktualitásnak, így csak azokról a labdarúgókról tudok beszélni, akik itt vannak.

A Lombard Pápa február 17-én 16 órától szintén hazai közegben Ajkával csap össze. A csapathoz kapcsolódó hír, az előzetesen május 19-ére meghirdetett Videoton elleni mérkőzés, egy nappal később, május 20-án 18 órakor kerül megrendezésre.

Lombard Pápa - Slovan Bratislava 1-2 (1-0) Gsz. Rodenbücher ill. Grendel, Mészáros

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy, Rodenbücher, Balogh (’60 Tóth G.), Németh – Horváth (’46 Gyömbér), Tóth B. (’70 Szabó Z.), Quintero – Szilágyi, Maric (’46 Lovrencsics)

Slovan Bratislava: Putnocký (74. Kováč) - Kolčák (46. Jánošík), Kladrubský, Dosoudil, Pauschek - Kopúnek - Žofčák (83. Szarka), Milinkovič (46. Smetana), Grendel (70. Piliev) - Šebo (70. Čermák), Halenár (46. Mészáros)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!