Újabb kreatív játékok a napközis munkaközösség összejövetelén


2012-02-14 18:52:57  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Újabb kreatív játékok a napközis munkaközösség összejövetelén főképe
Évente négy alkalommal tart kreatív foglalkozásokat a Városi Napközis Munkaközösség, melyen a város általános iskoláinak napközis pedagógusai vesznek részt Horváthné Bátor Mária vezetésével. A mai programon a jelenlevők a farsang és a nőnap jegyében készíthettek virágot, képeslapot és egyéb ötletes ajándékot egy speciális, Sizzix (domborító és vágó) gép segítségével.
A foglalkozás előtt a napközis nevelők a Szent István Római Katolikus Általános Iskola matematika és magyar tanárainak segítségével hasznos feladatokat, ötleteket kaphattak, melyet egy tanóra keretein belül meg is tekinthettek.
- A napközi a délelőtti tanórák szerves folytatása. Legfontosabb feladatunk a gyerekek másnapra való felkészítése, a házi feladat elkészítése. A gyerekek délutánra már nagyon fáradtak, ezért olyan feladatokkal kell előállni számukra, amelyek szórakoztatóak és közben motiválják őket a tanulásra. Ilyenek például a népi gyermekjáték, a szorzótábla gyakorlása csoportos sportversenyekkel, a különböző alapműveletek megoldása időre, s egyéb interaktív fejlesztő példák bemutatása - hangsúlyozta Tüskéné Bernáth Andrea és Kókainé Ménesi Mária.
Dr. Hermann Istvánné hírportálunk kérdésére elmondta, ő elsősorban olyan játékokat választott a bemutató magyar órára, amelyek szóban játszhatóak, elgondolkodtatóak, mivel a mai diákok nagyon keveset beszélgetnek, társalognak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!