Kiváló és hatékony évet zártak a nyugdíjasok


2012-02-14 07:33:56  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Kiváló és hatékony évet zártak a nyugdíjasok főképe
Nyilvános közgyűlést tartott a Pedagógus Művelődési Ház nagytermében a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete. A rendezvényen a város képviseletében a Polgármesteri Kabinet vezetője, Rádi Róbert is részt vett. A gyűlést Puskásné Tófeji Valéria vezette le, aki elsőként az elhunyt társakra emlékeztetett, majd miután megválasztották tagjaik közül a jegyzőkönyvvezetőt valamint a hitelesítők személyét, rátértek a napirendi pontok elfogadására. A nyugdíjas egyesület tagjai a közgyűlés során ellenszavazat nélkül támogatták mindhárom beszámolót. Elsőként Baán Éva elnök értékelte, összegezte az elmúlt évet.
- Amikor nyugdíjas társaim 2009. január 21-én megválasztottak a város legnagyobb egyesülete elnökének, és ezt megismételték 2011. január 25-én az első gondolatom az volt - az örömön és a megtiszteltetésen túl, - hogy egy nagy közösség szolgálatát vállalom, sokrétű és személyes felelősséggel. Természetesen ez egy nagyon jó értelemben vett szolgálat, ugyanis az egyesület érdekvédelmét és érdekképviseletét csak úgy lehet ellátni, ha megfelelő alázattal és körültekintéssel járunk el a nyugdíjasok érdekében. Én egész eddigi életemben úgy éltem, hogy a szeretet és az őszinteség hatotta át személyes példamutatásomat és csak így tudtam hitvallásom szerint cselekedni. Hiszen az az ember, aki nem csak saját magáért él, aki igazi harmóniát tud teremteni belső világában, saját lelkében és környezetében, az kisugározhat a nagyobb közösség felé is.
Baán Éva beszámolójában kitért a vezetőség feladataira, és ismertette az egyesület keretein beül működő klubok, kisközösségek 2011-es rendezvényeit, tevékenységét. Az elmúlt év során a vezetőség részéről nyújtott aktív, sokrétű munkát és támogató együttműködést minden esetben hatékonynak és kiválónak értékelte az elnök asszony. A beszéd során természetesen kitért a működési feltételekre és a megvalósult tevékenységre is, majd a 2011. évi munkatervet összegezte, kiemelve a támogatókat és médiában való szereplést is. A beszámolót személyes elkötelezettségének megvallásával zárta az egyesületvezető.
- A pápai nyugdíjas egyesület a sokrétű, az Alapszabályában lefektetett céljai által, továbbá a hittel, szeretettel teli tevékenységén keresztül, meghatározó értékeket teremt városunkban az időskorú emberek számára. Ezen értékek által az egyesület tagjai, sőt a nem egyesületi tagok is ismételten megtalálhatják nemes céllal megtelt, megérdemelt helyüket nemcsak családjuk körében, de a második családot jelentő nyugdíjas egyesületben, sőt az otthont adó, és egyre gyarapodó városunk életében is - fogalmazott Baán Éva.

Az elnök beszámolóját az ellenőrző bizottság, majd a gazdasági bizottság beszámolója követte, a közgyűlés a vegyes ügyekkel zárult, mely napirend alatt a megjelent tagok megoszthatták az elmúlt évvel kapcsolatos észrevételeiket, megjegyzéseiket, javaslataikat a vezetőséggel.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!