A Fő tér a diákok szemével - fotópályázat indul középiskolásoknak


2012-02-13 13:26:54  | cikk: mo  | 


A Fő tér a diákok szemével - fotópályázat indul középiskolásoknak főképe
Stádiumok címmel fotópályázatot hirdet a Bíró Károly Képzőművészeti Alapítvány középiskolás diákok számára. A művészeti értékek megóvásával és népszerűsítésével foglalkozó alapítvány Egy megújuló belváros képei című, az Új Széchenyi Terv KDOP projektje keretében elnyert pályázata ugyanis második állomásához érkezett. Az öt programmal megvalósuló projekt első rendezvénye egy kiállítás volt. A Pápai belváros – pápai mesterek címmel megrendezett tárlat a Pápán és környékén alkotó képzőművészek Fő térrel, belvárossal kapcsolatos alkotásait mutatta be a művészetbarátoknak.
A projekt folytatásában a városközpont funkcióbővítő rehabilitációjához kitűnően illeszkedő pályázat a diákokat készteti aktivitásra. Kocsis Gyulától, a Bíró Károly Képzőművészeti Alapítvány kuratóriumának titkárától megtudtuk, a fotópályázatra egy középiskolás fiataltól 5 db 18x24 cm méretű, kinyomtatott fényképet várnak, melyek februártól egészen május 11-ig nyomon követik a Fő tér átalakítási munkálatait. A kuratóriumi titkár azonnal hozzátette, természetesen nem hétköznapi fotósorozatot várnak. Fontos, hogy az adott fénykép túlmutasson a megszokott a beállításokon, legyen érdekes, legyen különleges. A Stádiumok című fotópályázat elismert zsűri által rangsorolt első három helyezettje értékes tárgyjutalomban részesül, míg a beérkezett pályamunkákból kiállítás is nyílik a Pedagógus Művelődési Házban.
Az Egy megújuló belváros képei című projekt a JMSZK Képzőművészeti Szabadegyetem hallgatóit is megmozgatja. Az alkotókat a későbbiekben arra kérik, hogy Ablakokból a tér címmel készítsenek skicceket, grafikai vázlatokat Fő téren zajló nyári munkálatokról. Ez utóbbi grafikai munka, a tavaly novemberi kiállítás és a május 11-én záruló fotópályázat alkotja a gerincét annak a kiadványnak, melyet ebben az évben a Fő tér ünnepélyes átadásán kívánnak bemutatni. A katalógus összefoglalná mindazt a művészeti tevékenységet, melynek témáját főként a Fő tér és a belváros megújuló külseje határoz meg. A projekt végső momentuma egy portréfestő verseny lesz, melynek szintén a Fő tér ad helyet, az átadóünnepségen – tudtuk meg Kocsis Gyulától. 

A fotópályázat beadási határideje 2012. május 11.
További információ: Kocsis Gyula, JMSZK Pápa, Erzsébet liget 1. 
E-mail: jmk@papa.hu  
Telefon: 89/313-905

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!