- Számomra a jótékonykodás belső késztetés...- interjú Mága Zoltánnal


2009-12-06 19:31:17  | cikk:  | 


- Számomra a jótékonykodás belső késztetés...- interjú Mága Zoltánnal főképe
A Karácsonyi Mosoly címmel, az MSZP helyi szervezete által megrendezett jótékonysági est fellépője volt Mága Zoltán, hegedűművész. A világhírű hegedűvirtuózzal az est szünetében, a művész megkapó koncertje után beszélgettünk.

- Mága Zoltán számos jótékonysági est főszereplője, s most a pápai rendezvényen is fellépett, hatalmas sikerrel. Miért fontos az Ön számára az adakozás és a jótékonyság?

- Úgy gondolom, hogy sokkal jobb adni, mint kapni. Karácsonykor, a szeretet ünnepén igazán fontos, hogy segítsünk a hátrányos helyzetben elő embereknek, nagycsaládosoknak, beteg gyerekeknek vagy akár az ifjú tehetségeknek. Számomra a jótékonykodás belső késztetés.
 
- Önéletrajzi kötetét is A szeretet hegedűse címmel jelentette meg.

- Az egész életemet betölti a szeretet, ott van a zenémben és természetesen a családomban. Két gyönyörű gyermekem van, egészséges, boldog családom és nem utolsó sorban több millió ember vesz körül szeretettel. Azt gondolom ennél nagyobb boldogság nem kell az ember életében.

- Mága Zoltán tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott. A Rajkó zenekar prímásaként bejárta az egész világot. Fellépett már királyi udvarokban, koncertezett a legkülönfélébb kultúrájú országokban. A világ öt kontinensére elvitte már a magyar zenét, az idegen kultúrák hogy fogadták ezt a zenei stílust?

- Hál’ Istennek bárhol járok, mindenhol szeretik a magyar zenét, és hatalmas sikere van. Ha külföldi színpadon lépek fel, örömmel tölt el, hogy a klasszikus zeneművek mellett a magyar feldolgozásainknak van a legnagyobb sikere.

- Volt-e esetleg olyan koncert az életében, amely különösen meghatározó volt, vagy amire igazán büszke?

- Én nagyon büszke vagyok arra, hogy itt Magyarországon élhetek. Számos ország szeretné, hogy felvegyem az állampolgárságukat. Amerikából például folyamatosan jönnek a felkérések, hogy utazzak ki a családommal. Amikor Marokkóban a királynak játszottam, nem akart hazaengedni. De a szívem azt diktálja, hogy nekem itthon van küldetésem a magyar emberek között. Rengeteg szeretetet és bíztatást kaptam tőlük, úgyhogy a zenei tehetségemet itthon szeretném kamatoztatni.

- Mire készül még ebben az évben, milyen fellépések várják még Önt?

- Rengeteg jótékonysági koncert vár még rám, hiszen folytatom a missziómat, a 100 Templomi Koncertet, amely egy ingyenes jótékonysági koncertsorozat. Karácsonyi koncertem lesz az Országház kupolatermében és készülök nagyszabású Újévi Koncertemre, amely január elsején a Papp László Budapest Sportarénában lesz. Most is számos sztárfellépőt hívtunk, ott lesz Varnus Xavér, Janza Katalin, Király Linda, Bándi János, Ádok Zoli és még folytathatnám a sort.

- És végül, ha éppen nem koncertezik vagy járja a világot, mit csinál Mága Zoltán szabadidejében?

- Ha akad egy kis szabadidőm, akkor a gyermekeimmel vagyok, játszunk és szórakozunk.

Kapcsolódó cikk:


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!