Tarczys bál a barokk jegyében


2012-02-13 07:32:24  | cikk: Tóth Tamara  | 


Tarczys bál a barokk jegyében főképe
A barokk jegyében rendezte meg idén a Tarczy Lajos Általános Iskola a szülők-nevelők bálját, s ezt nemcsak a dekorációk, és a műsorok prezentálták, hiszen az intézmény vezetője, Venczel Csaba és a kéttannyelvű tagozat vezetője, Hardi Tünde barokkba öltözve köszöntötte vendégeit.
- Az idei bált barokk hangulat hatja át. Ennek a kornak a szellemét idézi az elegáns dekoráció, a tánc, a zene és a vers, mellyel tanulóink kedveskednek önöknek. A barokk korban egy bál mindig rangos eseménynek számított, ugyanilyen fontossággal bír a mi iskolánk életében is, kiváló szimbóluma pedagógusok, szülők és gyerekek összefogásának, közös munkájának. A szervező kollégák és szülők heteken át nagy izgalommal készültek, gyermekeink szorgalmasan tanulták a keringőt, a menüettet, de ez az est nem jöhetett volna létre az önök bálozó kedve, nagylelkű adományai és támogatása nélkül - mondta beszédében Venczel Csaba igazgató.
A műsor előtt Keith P. Boone ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka osztotta meg ünnepi gondolatait a közönséggel.
- Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek, és ugyan még nem vagyok olyan régóta itt, de máris pápainak érzem magam. Azt gondolom, hogy ez a bál szép szimbóluma annak a munkának, amit a Tarczy Lajos Általános Iskola végez a gyerekekért és nagy megtiszteltetés, hogy ma itt lehetek - fogalmazott az ezredes, majd átadta az iskola igazgatójának százezer forint értékű támogatói adományát.
A rendezvényen az ezredes és felesége mellett részt vett, Gabriella Gavrila, a külföldi szülői munkaközösség vezetője, Rob Dokter, a Nemzetközi Iskolatanács elnöke, Kontrát Károly államtitkár valamint Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője is, aki egyben a bál fővédnöke is volt. Összesen 180 vendég érkezett a jeles eseményre, melyen több svéd valamint holland szülő is megjelent. A hagyományoknak megfelelően a bál bevétele idén is a tanulókat gazdagítja, a befolyt összeget jutalomkönyvek vásárlására, versenyek nevezési díjaira valamint jutalomkirándulások fedezésére fordítja a vezetőség.


Képek:


Címkék: bál
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!