Már a havat sem tudják eltávolítani a jégpályáról


2012-02-10 13:48:13  | cikk: mo  | 


Már a havat sem tudják eltávolítani a jégpályáról főképe
Nem sokáig örülhettek a pápaiak a jégpályának, hiszen több esetben a rongálók, emellett pedig az altalaj minősége tette használhatatlanná a város téli sportra alkalmas területét. A Városgondnokság munkatársai múlt csütörtökön töltötték fel az autóbusz-pályaudvar melletti területet vízzel, amely hétvégére kiváló minőségben meg is fagyott volna, azonban ismeretlenek több helyen betörték, megrongálták a jégfelületet. Buics Lajos, a Városgondokság kommunális csoportvezetője elmondta, a területet szombaton újratöltötték, a jégfelület jól össze is fagyott a korábbi burkolattal. A hétfői havazás után hóekével eltávolították a friss havat, ezt követően azonban – szintén ismeretlen rongálók „jóvoltából” – újabb hógolyók, jégdarabok tették lehetetlenné a korcsolyázni vágyók szórakozását. Mivel ezek ráfagytak a jégburkolatra, a tegnapi friss hóréteget a gépjárművek már nem is tudták eltávolítani. Jelen pillanatban a jégpálya korcsolyázásra alkalmatlan – fogalmazott Buics Lajos, majd hozzátette, nemcsak a hó miatt, hanem azért is, mert a talaj – a korábban lefektetett vízzáró  agyagpaplan sérülése miatt – fokozatosan elszívta a területre töltött vizet, így a jég nem tudott megfelelően meghízni – tudtuk meg a szakembertől. A kommunális csoportvezető elmondta azt is, éppen ezért több helyen a jégfelület vastagsága mindössze 3-5 cm. A Városgondnokság munkatársa hangsúlyozta, csúszkálásra is csak a nagyparkoló felőli terület használható biztonsággal. 
Buics Lajos érdeklődésünkre elmondta azt is, a tegnap érkezett havazás miatt a Városgondnokság azonnal megkezdte a síkosságmentesítést a város fő közlekedési útjain. A mellékutcák havasak, jégbordásak, ott ahol nem sóznak, hóekével tisztítják az útburkolatot.

Képek:


Címkék: jégpálya | korcsolya
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!