Gréczy Zsolt: Az Orbán-kormánynak mennie kell


2012-02-09 20:58:26  | cikk: mo  | 


Gréczy Zsolt: Az Orbán-kormánynak mennie kell főképe
Gréczy Zsoltot, a Demokratikus Koalíció kommunikációs tanácsadóját hívta meg mai lakossági fórumára a néhány hónapja alakult DK helyi szervezete. A Pedagógus Művelődési Házban tartott program előtt Kerecsényi Zoltán, a DK helyi szervezetének vezetője és Gréczy Zsolt, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök kommunikációs főtanácsadója sajtótájékoztatón reagáltak a Magyarországon zajló folyamatokra.

Kerecsényi Zoltán arról tájékoztatott, néhány hónappal a DK megalakulása után csaknem 4000 tagot számlál a szervezet, és az ország minden nagyobb településén rendelkezik aktív csoporttal. Kerecsényi Zoltán a modern demokrácia kísérletének nevezte a DK létrejöttét. Elmondta, a DK a demokratikus ellenzéki szervezetek összefogására törekszik. E gondolatok jegyében a helyi csoport vezetője jó egészséget kívánt és gratulált Grőber Attilának, az MSZP helyi szervezete tegnap megválasztott elnökének.

Az Orbán-kormány a szegényeket szegényebbé, a gazdagokat gazdagabbá teszi – bírálta a kormány tevékenységét Gréczy Zsolt, a DK kommunikációs tanácsadója. Az újságíró, publicista szerint kétmillió ember szembesült a napokban azzal, hogy kevesebb pénzt visz haza 2012-ben.
- Komoly bajban van az egészségügy, tavaly 1200 orvos hagyta el az országot, sok kórházban műtétek maradnak el, több hónaposak a várólisták, el akarják hagyni hazánkat a rezidensek, iskolákat nem fűtenek, a felsőoktatásba készülők nem kapják meg a lehetőséget arra, hogy diplomát kapjanak. A parlamentarizmus gyakorlatilag nem működik, a sajtószabadságot korlátozzák, a híreket retusálják, az Alkotmánybíróságot, a Legfőbb Ügyészséget, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét pártkatonákkal töltötték fel – tájékoztatta véleményéről a sajtó képviselőit Gréczy Zsolt.
A DK kommunikációs tanácsadója szerint az embereknek szembe kell nézniük azzal, hogy „nem a nyolc év a probléma, hanem az utóbbi kettő.” Gréczy Zsolt elmondta, nagy a demokratikus ellenzék felelőssége, és csakis összefogással lehet kilábalni a jelenlegi helyzetből.
- Ha az ellenzéki pártok hajlandóak a párbeszédre és az összefogásra, akkor van esélyük, hogy 2014-ben leváltsák az Orbán-kormányt. Sokan sokféleképpen gondolkodnak a demokráciáról, de egyet lehet érteni abban, hogy az MSZP-nek, a DK-nak és a Szolidaritásnak már most azonosak az érdekeik, nyilván különböző hangsúlyokkal és feltételekkel. Az LMP-nek pedig el kell döntenie, hogy távolmaradása az Orbán-kormányt erősíti, vagy az ellenzéki erők oldalára áll – fogalmazott a politikus.
A DK bízik benne, hogy az a koncepció, hogy egy „nyugatos polgári Magyarországot kell felépíteni, amely nem ijed meg a kapitalizmustól, de figyel a szegényekre és a szolidaritásra, valamint magába tud forrasztani szociáldemokratákat, liberálisokat és konzervatívokat, ütőképes formáció lesz” - fogalmazott Gréczy Zsolt, majd azt hangsúlyozta, ma nem elég abban bízni, hogy az Orbán-kormány megbukik, az „ellenzéknek nagyon alaposan fel kell készülni a kormányzásra, mert az államháztartás kivéreztetve, a demokratikus rendszer romokban és az alrendszerek – a nyugdíjrendszertől az egészségügyön át az oktatásig – szintén katasztrofális állapotban vannak.”

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!