Kiváló Magyar Élelmiszer a pápai hús


2012-02-08 16:58:36  | cikk: mo  | 


Kiváló Magyar Élelmiszer a pápai hús főképe
Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet kapott a Pápai hús 1913 Kft. hét terméke, köztük közép-és prémium kategóriás sült karaj-és sonkafélék. A pápai vállalat ügyvezető igazgatója a hét elején lezajlott nagyszabású nemzetközi élelmiszer szakkiállításon, a Foodapesten vehette át a kiemelkedő elismeréseket.
A szakmai kiállításon összesen kilenc cég – köztük a konkurens Pick Szeged Zrt. és a Kométa 99 Élelmiszeripari Zrt. – 22 termékének ítéltek oda Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) védjegyet. A négyszögletes védjegyet csak azok a termékek viselhetik, amelyeknél a felhasznált alapanyagok, összetevők és a gyártási folyamat, illetve maga a végtermék nem egyszerűen eléri az élelmiszer-szabályozás kritériumait, hanem egy vagy több jellemzőben meg is haladja azokat. Fontos szempont, hogy a termék legalább egy tulajdonságban kiemelkedjen a piacon található hasonló termékek közül, esztétikus legyen és természetesen finom is.
A Pápai Hús 1913 Kft. nyertes termékeinek különlegessége, hogy kevés adalékanyagot és természetes összetevőket tartalmaznak. Politzer József, a vállalat ügyvezető igazgatója elárulta azt is, hogy a garantált minőségű termékeket tengeri sóban érlelik, amely a költségeket ugyan növeli, azonban álláspontja szerint az egészséges életmód és egészségtudatos táplálkozás elterjedésével csak ez lehet a jövő útja. 
Politzer József érdeklődésünkre elmondta, a mai gazdasági helyzetben kénytelenek felülvizsgálni minden termékeket és racionalizálni a termékköröket. Most különösen hatékony és jól szervezett munkára van szükség, hiszen csak a bérkompenzáció közel 270 millió forint plusz kiadást jelent a cégnek – tudtuk meg az igazgatótól. Politzer József a termékkínálatot illetően úgy fogalmazott, jelenleg zajlik egy igényfelmérés a kereskedői hálózatban, mely megmutatja, mely termékek különösen népszerűek és keresettek a vásárlók körében, ezzel segítve a minél hatékonyabb, gazdaságosabb termelést – tette hozzá a Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatója.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!