A második gyertya is ég a város adventi koszorúján


2009-12-06 12:37:21  | cikk:  | 


A második gyertya is ég a város adventi koszorúján főképe
Az időjárás is a szervezők mellé állt advent második vasárnapján, a hideg, de napos időben sokan kilátogattak a Kossuth utcára, az adventi koszorú második gyertyájának ünnepélyes meggyújtására, melyet ezúttal dr. Áldozó Tamás, alpolgármester lobbantott lángra.

A ceremónia után, délelőtt 10 órától a Jókai Mór Művelődési Központ szervezésében színpadi produkciók szórakoztatták a megjelenteket. A programok sorát a Nyugdíjas Egyesület énekkara nyitotta, akik karácsonyi dalcsokorral készültek erre a vasárnapra. Az összeállítások közül nem maradhattak ki a táncos produkciók sem. A JMK Vadvirág Néptáncegyüttes karácsonyváró műsorral lépett a színpadra, a talpalávalót a Tücsök népzenekar húzta. Őket a Tánc-Lánc Művészeti Alapiskola növendékei követték a porondon, majd Mikulás verseket és énekeket láthatott a Kossuth utca közönsége kéttornyúlaki kisdiákok, a Csipet-csapat előadásában. A színpadi programokat a Munkácsy Zenestúdió valamint a Borsosgyőri Kölyök Klub zárta karácsonyi dalokkal és Mikulás műsorral.

A legkisebbeket kézműves játszóház várta a Mándi Márton István utcában, ahol a Városi Napközis Munkaközösség pedagógusai segítettek az apró kezeknek a karácsonyi gyertyatartók, asztaldíszek és adventi koszorúk elkészítésében.
A gyerekek örömére megérkezett a Télapó is, aki végeláthatatlan zsákjából csokival és szaloncukorral jutalmazta a legszebb verseket és dalokat.

Az adventi időszakban, és így vasárnap délelőtt is, a Kossuth utcán felállított faházakban forralt bor, forró csoki és tea, kürtős kalács és megannyi karácsonyi édesség várja azokat, aki meríteni szeretnének az ünnepi hangulatból.

Az adventi programsorozat keretében legközelebb az Erkel Ferenc Ének Zenei Általános Iskola tanulóinak és az Erzsébetvárosi Óvoda nagycsoportosainak karácsonyi műsora várja az érdeklődőket a sétálóutcán, december 9-én, 14 órakor és 15.30-kor.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!